Artikel top billede

Tidligere på året testede Computerworld den digitale låse Yale Doorman, som ses på billedet her. Yale Doorman fungerer både med iPhone og Android. Foto: Mikkel W. Nielsen (Foto: Mikkel William Nielsen)

Ny funktion i iOS: Styr lyset med din iPhone

Skal din iPhone være en fjernbetjening til fremtidens smart home?

Når Apple i næste uge skyder sin årlige udviklerkonference, WWDC, i gang, vil den californiske virksomhed formodentligt præsentere den næste generation af det mobile styresystem, iOS 8.

Og ifølge den britiske finansavis Financial Times vil iOS 8 som noget nyt understøtte en række funktioner, der gør det muligt at bruge en iPhone som fjernbetjening til et intelligent hjem.

Funktionerne vil komme til at udgøre en særlig platform til såkaldte smarthome-gadgets, som eksempelvis intelligente lamper og intelligente låse- og alarmsystemer.

Reaktion på ny trend

Den nye platform er formodentlig en reaktion på en tendens, som vi har set de seneste år, hvor flere og flere af de produkter, som vi bruger i vores hjem, bliver tilknyttet internettet og får intelligente funktioner.

Trenden er kendt under betegnelsen "internet of things", og Apples konkurrent Google hoppede med på den i starten af året, da søgegiganten betalte i nærheden af 17 milliarder kroner for virksomheden Nest, der laver intelligente termostater og røgalarmer.

Artiklen i Financial Times er relativ fattig på detaljer om, hvilke funktioner platformen vil komme til at indeholde. Men det nævnes, at en person med en iPhone i lommen og eksempelvis et hjem udstyret med intelligente lamper, vil kunne få lyset til at tænde automatisk, når vedkommende træder ind ad døren.

Funktioner som denne har Philips intelligente el-pære, Philips Hue, allerede, men man kan forestille sig, at denne type funktioner med iOS 8 vil blive integreret direkte i styresystemet, hvilket eksempelvis også vil kunne åbne for understøttelse af Apples digitale assistent, Siri.

Bruger succes-opskrift

Den nye platform vil ifølge Financial Times formodentligt komme til at fungere som en slags licenseringsordning i stil med den succesrige "Made for iPhone/iPod/iPad-ordning", som Apple har kørt med siden 2005.

Producenter af eksempelvis høretelefoner, der er en del af denne ordning, kan få lov til at bruge "Made for iPhone-logoet" og samtidig gøre brug af særlige funktioner, der eksempelvis gør det muligt at pause musikken eller skrue op for lyden direkte på enheden, og producenter af smarthome-gadgets som eksempelvis Philips Hue vil formodentligt blive tilbudt lignende muligheder.

Ifølge avisen vil produkterne dog skulle leve op til visse krav om kvalitet og privacy-hensyn, før de kan blive en del af platformen. 

Apple sælger i forvejen en stribe smarthome-gadgets i sin officielle Apple Stores. Blandt andet Philips Hue samts produkter fra Googles Nest, der har Apples tidligere wonderkid Tony Fadell i spidsen.

Ud over smarthome-funktionerne forventes det også, at Apple vil lancere en platform til helbreds-funktioner, som muligvis vil få navnet Healthbook.

Læs også:

Test: Digital lås på hoveddøren - nu er mobilen min nøgle 

 

Mød Tony Fadell - den frafaldne arvtager efter Steve Jobs




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere