Artikel top billede

Snedigt Windows-hack sikrer nye opdateringer til XP

Der er fundet en smart måde at sikre nye opdateringer til Windows XP på. Men det er en rigtig skidt idé, mener Microsoft, der anbefaler, at man i stedet opgraderer til et nyt styresystem.

It-kyndige folk har fundet en smart måde at snyde Windows XP på: Ved hjælp af et simpelt hack er det muligt at sikre fortsatte opdateringer af XP - som Microsoft jo ellers er stoppet med at sikkerhedsopdatere.

Flere medier, heriblandt Betanews og ZDNet, fortæller, at det er muligt at få tjenesten Windows Update til at opdatere maskinerne ved at få dem til at at se ud som Windows Embedded POSReady 2009-maskiner, der vil modtage opdateringer til og med april 2019.

Du kan se selve hacket beskrevet hos Betanews her

Tricket er naturligvis ikke nogen specielt holdbar erstatning for et moderne, officielt sikkerheds-supporteret styresystem, men da de forskellige Windows-styresystemer deler en del kodelinjer, er ideen heller ikke helt hen i vejret.

Efter at historien har floreret i et par dage på diverse online-medier, har Microsoft sendt en udtalelse til ZDNet:

"Vi er blevet opmærksomme på et hack, der sigter efter at levere sikkerhedsopdateringer til Windows XP-kunder. De sikkerhedsopdateringer, der kan installeres, er rettet mod Windows Embedded og Windows Server 2003-kunder og beskytter ikke Windows XP-kunder fuldt ud."

"Windows XP-kunder løber også en betydelig risiko for at få funktions-problemer på deres maskiner, hvis de installerer disse opdateringer, da de ikke er testet på Windows XP," lyder det fra Microsoft til ZDNet.

It-giganten anbefaler, at man i stedet opgraderer til et nyt Windows-styresystem.

Stadig en del XP-brugere

XP anvendes ifølge målinger fra StatCounter stadig på 17,6 procent af verdens computere, så selv om der er sket et betydeligt fald, er det 13 år gamle styresystemet endnu ikke lagt i graven hos brugerne.

Det er efterhånden længe siden, at Microsoft meddelte, at supporten af Windows XP ville ophøre den 8. april 2014.

Det er normal praksis, at supporten af styresystemer ophører før eller siden, men med XP har det givet betydelige udfordringer for både Microsoft og kunder, fordi så mange maskiner stadig kører med XP - heriblandt pc'er på hospitaler, bankautomater og helt almindelige forbruger-computere.  

Hvis du stadig har en XP-maskine, kan du med fordel se vores ultimative overlevelsesguide til Windows XP-brugerne her.

Læs også:

Her er den ultimative overlevelsesguide til Windows XP

Vil ikke slippe Windows XP: Så mange har stadig Windows XP

Har Microsoft virkelig lige åbnet sluserne for XP-hackerne?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere