Artikel top billede

Snedigt Windows-hack sikrer nye opdateringer til XP

Der er fundet en smart måde at sikre nye opdateringer til Windows XP på. Men det er en rigtig skidt idé, mener Microsoft, der anbefaler, at man i stedet opgraderer til et nyt styresystem.

It-kyndige folk har fundet en smart måde at snyde Windows XP på: Ved hjælp af et simpelt hack er det muligt at sikre fortsatte opdateringer af XP - som Microsoft jo ellers er stoppet med at sikkerhedsopdatere.

Flere medier, heriblandt Betanews og ZDNet, fortæller, at det er muligt at få tjenesten Windows Update til at opdatere maskinerne ved at få dem til at at se ud som Windows Embedded POSReady 2009-maskiner, der vil modtage opdateringer til og med april 2019.

Du kan se selve hacket beskrevet hos Betanews her

Tricket er naturligvis ikke nogen specielt holdbar erstatning for et moderne, officielt sikkerheds-supporteret styresystem, men da de forskellige Windows-styresystemer deler en del kodelinjer, er ideen heller ikke helt hen i vejret.

Efter at historien har floreret i et par dage på diverse online-medier, har Microsoft sendt en udtalelse til ZDNet:

"Vi er blevet opmærksomme på et hack, der sigter efter at levere sikkerhedsopdateringer til Windows XP-kunder. De sikkerhedsopdateringer, der kan installeres, er rettet mod Windows Embedded og Windows Server 2003-kunder og beskytter ikke Windows XP-kunder fuldt ud."

"Windows XP-kunder løber også en betydelig risiko for at få funktions-problemer på deres maskiner, hvis de installerer disse opdateringer, da de ikke er testet på Windows XP," lyder det fra Microsoft til ZDNet.

It-giganten anbefaler, at man i stedet opgraderer til et nyt Windows-styresystem.

Stadig en del XP-brugere

XP anvendes ifølge målinger fra StatCounter stadig på 17,6 procent af verdens computere, så selv om der er sket et betydeligt fald, er det 13 år gamle styresystemet endnu ikke lagt i graven hos brugerne.

Det er efterhånden længe siden, at Microsoft meddelte, at supporten af Windows XP ville ophøre den 8. april 2014.

Det er normal praksis, at supporten af styresystemer ophører før eller siden, men med XP har det givet betydelige udfordringer for både Microsoft og kunder, fordi så mange maskiner stadig kører med XP - heriblandt pc'er på hospitaler, bankautomater og helt almindelige forbruger-computere.  

Hvis du stadig har en XP-maskine, kan du med fordel se vores ultimative overlevelsesguide til Windows XP-brugerne her.

Læs også:

Her er den ultimative overlevelsesguide til Windows XP

Vil ikke slippe Windows XP: Så mange har stadig Windows XP

Har Microsoft virkelig lige åbnet sluserne for XP-hackerne?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere