Artikel top billede

Microsoft på banen med sin første Android-telefon

For første gang nogensinde står Microsoft klar med en Android-baseret smartphone. Læs her, hvad it-giganten har i tankerne med at støtte op omkring sin rivals mobilstyresystem.

It-giganten Microsoft er klar med sin allerførste Android-baserede smartphone, der går under navnet Nokia X2.

Dermed tager Microsoft det Google-styrede mobiloperativsystem under sine vinger, selv om det er en direkte konkurrent til Microsofts eget Windows Phone OS.

Det skriver BBC.

Android er ikke helt nyt

Valget af Android i Nokia-telefoner stammer tilbage fra tiden, da Nokia var finsk, inden Microsoft købte Nokia sidste efterår - og handlen blev officiel i foråret.

Nokia har således tidligere i år lanceret flere Android-baserede telefoner under den såkaldte X-serie, som blandt andet blev luftet på den store mobilkonference i Barcelona.

Der er siden blevet spekuleret i, om Microsoft ville kappe forbindelsen til Android, men sådan ser det umiddelbart ikke ud med X2-lanceringen.

"Jeg er stadig forbløffet over, at Microsoft fabrikerer en Android-telefon, men det virker som om, der er en stålsat vilje til at udvise en mere åben tilgang til Microsofts bedste frem for kun at kigge på Windows Phone-platformen," siger teleanalytiker Ben Wood fra telekonsulentselskabet CCS INsight til BBC.

En genvej til Microsoft-skyen

Med andre ord: Når X2 kommer med præinstalleret Skype, Outlook-email og Onedrive-storage, er Microsoft mere interesseret i at få folk cirkuleret rundt i sin store it-butik frem for at genne kunderne over i mobilhjørnet.

Dertil bliver der mulighed for gratis download af Bing Search, OneNote og Yammer-netværket til telefonen.

"Hele ideen med at få flere folk ind i Microsofts cloud igennem disse services er kernen i strategien," forklarer Jussi Nevanlinna, der er vicepræsident for Microsofts mobilmarketing, til BBC.

Microsofts mobil-marketing-mand understreger samtidig, at Lumia fortsat er Microsofts flagskibsserie på smartphone-markedet.

Ligner ikke en Android

Nokia X2 kommer i lighed med sine forgængere i X-serien ikke til at ligne en typisk Android-telefon, men derimod bliver softwaren pakket ind i de nyklassiske Microsoft-tiles, som eksempelvis kendes fra Lumia-serien.

Telefonen kommer med en 4,3 tommer skærm, 1 GB RAM og et batteri, der angiveligt holder længere end de andre telefoner i X-serien.

Dertil vil X2 også have et frontkamera og et prismærkat, der forventes at ligge i omegnen af 750 kroner, når den bliver sat til salg i næste måned.

Forgængerne i X-serien har opnået stor succes på det asiatiske marked, hvor X-modellen ifølge BBC er topsællert i Pakistan og den tredje mest sælgende telefon i Indien.

Læs også: 

Must Have: Her er forårets seks fedeste smartphones




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere