Artikel top billede

Microsoft på banen med sin første Android-telefon

For første gang nogensinde står Microsoft klar med en Android-baseret smartphone. Læs her, hvad it-giganten har i tankerne med at støtte op omkring sin rivals mobilstyresystem.

It-giganten Microsoft er klar med sin allerførste Android-baserede smartphone, der går under navnet Nokia X2.

Dermed tager Microsoft det Google-styrede mobiloperativsystem under sine vinger, selv om det er en direkte konkurrent til Microsofts eget Windows Phone OS.

Det skriver BBC.

Android er ikke helt nyt

Valget af Android i Nokia-telefoner stammer tilbage fra tiden, da Nokia var finsk, inden Microsoft købte Nokia sidste efterår - og handlen blev officiel i foråret.

Nokia har således tidligere i år lanceret flere Android-baserede telefoner under den såkaldte X-serie, som blandt andet blev luftet på den store mobilkonference i Barcelona.

Der er siden blevet spekuleret i, om Microsoft ville kappe forbindelsen til Android, men sådan ser det umiddelbart ikke ud med X2-lanceringen.

"Jeg er stadig forbløffet over, at Microsoft fabrikerer en Android-telefon, men det virker som om, der er en stålsat vilje til at udvise en mere åben tilgang til Microsofts bedste frem for kun at kigge på Windows Phone-platformen," siger teleanalytiker Ben Wood fra telekonsulentselskabet CCS INsight til BBC.

En genvej til Microsoft-skyen

Med andre ord: Når X2 kommer med præinstalleret Skype, Outlook-email og Onedrive-storage, er Microsoft mere interesseret i at få folk cirkuleret rundt i sin store it-butik frem for at genne kunderne over i mobilhjørnet.

Dertil bliver der mulighed for gratis download af Bing Search, OneNote og Yammer-netværket til telefonen.

"Hele ideen med at få flere folk ind i Microsofts cloud igennem disse services er kernen i strategien," forklarer Jussi Nevanlinna, der er vicepræsident for Microsofts mobilmarketing, til BBC.

Microsofts mobil-marketing-mand understreger samtidig, at Lumia fortsat er Microsofts flagskibsserie på smartphone-markedet.

Ligner ikke en Android

Nokia X2 kommer i lighed med sine forgængere i X-serien ikke til at ligne en typisk Android-telefon, men derimod bliver softwaren pakket ind i de nyklassiske Microsoft-tiles, som eksempelvis kendes fra Lumia-serien.

Telefonen kommer med en 4,3 tommer skærm, 1 GB RAM og et batteri, der angiveligt holder længere end de andre telefoner i X-serien.

Dertil vil X2 også have et frontkamera og et prismærkat, der forventes at ligge i omegnen af 750 kroner, når den bliver sat til salg i næste måned.

Forgængerne i X-serien har opnået stor succes på det asiatiske marked, hvor X-modellen ifølge BBC er topsællert i Pakistan og den tredje mest sælgende telefon i Indien.

Læs også: 

Must Have: Her er forårets seks fedeste smartphones
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere