Artikel top billede

Apple pønser på GoPro-konkurrent - får patent på nyt smart system

Apple kan være på vej med et lille action-kamera, som vil kunne styre fra blandt andet Apple Watch. GoPro er hovedmålet. Og her ryster investorerne i bukserne.

Der er bekymrede miner på direktionsgangen hos GoPro, der står bag det lille og meget populære action-kamera, hvis seneste model du kan læse mere om her: Test: Fede små GoPro 4-kameraer kan komme med overalt

Apple har nemlig netop fået godkendt et patent på et nyt mini-kamera, som det store selskab kan have planer om at begynde at producere.

Det nu patenterede Apple-kamera minder meget om de mini-kameraer, som GoPro har bygget hele sin succes på.

Apple lægger da i patent-ansøgningen heller ikke skjul på, at det er GoPro, der især er i sigtekornet som den rival, der skal jordes - hvis altså Apple overhovedet nogensinde sætter kameraet i produktion.

Aktiekurs dykker med 12 procent

At bekymringen hos GoPro stikker dybt understreges af, at selskabets aktiekurs styrtdykkede med 12 procent alene på nyheden om, at Apple har fået det nye patent.

Det viser, at GoPro's forretning kan være decideret truet, hvis Apple beslutter sig for at sætte det pågældende action-kamera i produktion.

GoPro blev børsnoteret i sommer under en del ståhej. Allerede på selve dagen for noteringen drønede aktiekursen i vejret med en stigning på 30 procent.

Det kan du læse mere om her: Kendt kamera-firma går på børsen: Kursen tordner i vejret

Patent-ansøgningen viser, at Apple arbejder på et vandtæt kamera, der snildt kan monteres på hjelme, dykkermasker, motorcykler, surfbrætter og lignende.

I patentansøgningen kritiserer Apple kameraerne fra GoPro. Det gælder blandt andet HD Hero2, hvis udformning Apple mener skaber alt for meget vindmodstand, ligesom designet øger risikoen for, at noget knækker af kameraet.

Apple vil i stedet bygge et kamera, der kan anvendes som både klassisk håndholdt kamera og som monteret på en lang række forskellige flader.

Patentet dækker billed-sensor, optisk system samt et energibesparende system til fjernkontrol.

Patent-ansøgningen viser faktisk en model, hvor kameraet kan fjernkontrolleres via et ur, hvilket indikerer, at Apple vil parre Appe Watch med det lille action-kamera.

Du kan læse mere om Apple Watch her: Apple Watch: Kan det nogensinde blive en succes?

Websitet PatentlyApple har fået fingre i patentansøgningen fra Apple. Den kan du se her.




IT-JOB

Netcompany A/S

Software Developer

Centrica Energy

Senior Business Analyst

Dynamicweb Software A/S

Tech Team Lead
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere