Artikel top billede

Apple pønser på GoPro-konkurrent - får patent på nyt smart system

Apple kan være på vej med et lille action-kamera, som vil kunne styre fra blandt andet Apple Watch. GoPro er hovedmålet. Og her ryster investorerne i bukserne.

Der er bekymrede miner på direktionsgangen hos GoPro, der står bag det lille og meget populære action-kamera, hvis seneste model du kan læse mere om her: Test: Fede små GoPro 4-kameraer kan komme med overalt

Apple har nemlig netop fået godkendt et patent på et nyt mini-kamera, som det store selskab kan have planer om at begynde at producere.

Det nu patenterede Apple-kamera minder meget om de mini-kameraer, som GoPro har bygget hele sin succes på.

Apple lægger da i patent-ansøgningen heller ikke skjul på, at det er GoPro, der især er i sigtekornet som den rival, der skal jordes - hvis altså Apple overhovedet nogensinde sætter kameraet i produktion.

Aktiekurs dykker med 12 procent

At bekymringen hos GoPro stikker dybt understreges af, at selskabets aktiekurs styrtdykkede med 12 procent alene på nyheden om, at Apple har fået det nye patent.

Det viser, at GoPro's forretning kan være decideret truet, hvis Apple beslutter sig for at sætte det pågældende action-kamera i produktion.

GoPro blev børsnoteret i sommer under en del ståhej. Allerede på selve dagen for noteringen drønede aktiekursen i vejret med en stigning på 30 procent.

Det kan du læse mere om her: Kendt kamera-firma går på børsen: Kursen tordner i vejret

Patent-ansøgningen viser, at Apple arbejder på et vandtæt kamera, der snildt kan monteres på hjelme, dykkermasker, motorcykler, surfbrætter og lignende.

I patentansøgningen kritiserer Apple kameraerne fra GoPro. Det gælder blandt andet HD Hero2, hvis udformning Apple mener skaber alt for meget vindmodstand, ligesom designet øger risikoen for, at noget knækker af kameraet.

Apple vil i stedet bygge et kamera, der kan anvendes som både klassisk håndholdt kamera og som monteret på en lang række forskellige flader.

Patentet dækker billed-sensor, optisk system samt et energibesparende system til fjernkontrol.

Patent-ansøgningen viser faktisk en model, hvor kameraet kan fjernkontrolleres via et ur, hvilket indikerer, at Apple vil parre Appe Watch med det lille action-kamera.

Du kan læse mere om Apple Watch her: Apple Watch: Kan det nogensinde blive en succes?

Websitet PatentlyApple har fået fingre i patentansøgningen fra Apple. Den kan du se her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere