Artikel top billede

Apple pønser på GoPro-konkurrent - får patent på nyt smart system

Apple kan være på vej med et lille action-kamera, som vil kunne styre fra blandt andet Apple Watch. GoPro er hovedmålet. Og her ryster investorerne i bukserne.

Der er bekymrede miner på direktionsgangen hos GoPro, der står bag det lille og meget populære action-kamera, hvis seneste model du kan læse mere om her: Test: Fede små GoPro 4-kameraer kan komme med overalt

Apple har nemlig netop fået godkendt et patent på et nyt mini-kamera, som det store selskab kan have planer om at begynde at producere.

Det nu patenterede Apple-kamera minder meget om de mini-kameraer, som GoPro har bygget hele sin succes på.

Apple lægger da i patent-ansøgningen heller ikke skjul på, at det er GoPro, der især er i sigtekornet som den rival, der skal jordes - hvis altså Apple overhovedet nogensinde sætter kameraet i produktion.

Aktiekurs dykker med 12 procent

At bekymringen hos GoPro stikker dybt understreges af, at selskabets aktiekurs styrtdykkede med 12 procent alene på nyheden om, at Apple har fået det nye patent.

Det viser, at GoPro's forretning kan være decideret truet, hvis Apple beslutter sig for at sætte det pågældende action-kamera i produktion.

GoPro blev børsnoteret i sommer under en del ståhej. Allerede på selve dagen for noteringen drønede aktiekursen i vejret med en stigning på 30 procent.

Det kan du læse mere om her: Kendt kamera-firma går på børsen: Kursen tordner i vejret

Patent-ansøgningen viser, at Apple arbejder på et vandtæt kamera, der snildt kan monteres på hjelme, dykkermasker, motorcykler, surfbrætter og lignende.

I patentansøgningen kritiserer Apple kameraerne fra GoPro. Det gælder blandt andet HD Hero2, hvis udformning Apple mener skaber alt for meget vindmodstand, ligesom designet øger risikoen for, at noget knækker af kameraet.

Apple vil i stedet bygge et kamera, der kan anvendes som både klassisk håndholdt kamera og som monteret på en lang række forskellige flader.

Patentet dækker billed-sensor, optisk system samt et energibesparende system til fjernkontrol.

Patent-ansøgningen viser faktisk en model, hvor kameraet kan fjernkontrolleres via et ur, hvilket indikerer, at Apple vil parre Appe Watch med det lille action-kamera.

Du kan læse mere om Apple Watch her: Apple Watch: Kan det nogensinde blive en succes?

Websitet PatentlyApple har fået fingre i patentansøgningen fra Apple. Den kan du se her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere