Artikel top billede

Facebook i vildt internet-projekt: Kunstig intelligens skal kortlægge, hvor vi bor

Facebook er i gang med at kortlægge kloden til et utroligt internet-eksperiment Læs her, hvorfor det sociale medie har droner i luften, som minutiøst skal affotografere alle bygninger i hele verden.

Verdens største sociale medie har med sit internet.org-initiativ slået fast med syvtommersøm, at selskabet vil have udbredt internettet så meget som muligt.

For jo flere mennesker, der får adgang til nettet, des flere kan også se statusopdateringer, kattevideoer og ikke mindst reklamer på Facebook med omkring 1,5 milliarder aktive brugere.

På mobilkonferencen Mobile World Congress 2016 og på sin blog har det sociale medie så luftet et af dets nye projekter i de bestræbelser: Kortlægning af alle menneskeskabte bygninger og infrastruktur ved hjælp af satellitfotos, internet-droner og kunstig intelligens.

Når dette er gjort, er tanken så, at Facebook-stifter Mark Zuckerberg og kompagniet kan sende sine internet-droner ud i de egne, hvor der må formodes at menneskelig aktivitet, uden der nødvendigvis er internet til dem.

Dette drone-drevne internet kan du læse mere: Zuckerbergs vilde (og dyre) plan: Laserbåret internet på vej

Giver kortet ud til andre

På Facebook-bloggen skriver selskabet, at 10 procent af Jordens befolkning - svarende til trekvart milliard mennesker - i dag lever steder, hvor der simpelthen ikke er infrastruktur til nettet.

Derfor er det nødvendigt at kortlægge vores kære planet for at finde de steder, og det sker igennem kunstig intelligens-analyse af satellitbilleder.

"Vi har (foreløbigt) analyseret 20 lande, som udgør omkring 21,6 millioner kvadratkilometer og 350 terabytes billeddata. I en omgang af vores analyse har vi processeret 14,6 milliarder billeder med vores neurale netværk," forklarer selskabet på sin blog.

Her fremgår det også, at billederne dækker ned til fem meters nøjagtighed, hvilket, Facebook hævder, er ny rekord for landsdækkende kort.

Samtidig understreger det sociale medie, at data fra kortlægningen senere i 2016 vil blive udgivet til offentligheden, så også andre kort-interesserede kan kaste sig over datasæt og billeder fra Facebook-undersøgelserne.

"Vi tror på, at disse data kan bruges på en lang række områder, som eksempelvis tæller socioøkonomiske undersøgelser og risikovurderinger for naturkatastrofer," lyder det på Facebook-bloggen.

Sådan virker Googles ballondrevne internet


Facebook vil rulle internet ud til milliarder af mennesker




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere