Billeder: Kim Stensdal.

YouSee lancerer ny tv-boks - vil have dig til at betale 30 kroner ekstra om måneden

En ny tv-boks fra YouSee skal give dig "en radikalt anderledes tv-oplevelse." Det kommer til at koste dig minimum 30 kroner ekstra om måneden som YouSee-kunde, hvis du vil være med.

Danmarks største udbyder af kabel-tv og bredbånd, YouSee, kæmper en hård kamp for at holde på kunderne i en tid, hvor alle taler om Smart TV, Chromecast, Apple TV - og et hav af streamingtjenester.

Nu forsøger den danske kabel-tv-gigant at slå igen, når selskabet mandag lancerer en ny tv-boks, der skal bringe den gammeldags tv-oplevelse med tv-pakker ind i den moderne tidsalder.

Den sorte boks, der er på størrelse med en bog, har en række funktioner, der er rettet mod YouSee-kunderne. 

"Vi er ekstremt entusiastiske omkring denne her lancering. Vi har meget store ambitioner," fortalte Jacob Mortensen, tv-direktør i YouSee, til en præsentation torsdag hos YouSee.

"Vi ser mere tv end nogensinde, og der bliver brugt mere og mere tid på underholdning, men der er er kæmpe skift på vej i forhold til, hvordan man bruger og tilgår tv."

"Det er brugeroplevelsen, der bliver forskellen mellem leverandørerne fremadrettet. Det er det, der bliver konkurrenceparameteret," lød det fra Jacob Mortensen, der stod for præsentationen, efter at det onsdag blev meddelt, at YouSee-topchef René Brøchner stopper i selskabet. Den nye YouSee-boks
Den nye tv-boks giver blandt andet YouSee-kunderne mulighed for at optage udsendelser, der kan opbevares på ubestemt tid.

Samtidig kan du tidsforskudt streame alt, når det er blevet vist på de forskellige kanaler - dog kan disse arkiv-udsendelser kun ses i en begrænset periode.

YouSee-boksen kører på et Linux-baseret system og har 16 GB RAM og en harddisk på en terabyte. Den har otte indbyggede tv-tunere, hvilket blandt andet er med til at sikre ekstremt hurtige skift imellem kanalerne. 

Boksen har en moderne brugergrænseflade, der umiddelbart reagerer hurtigt og er designet på en måde, så det er på niveau med det, man finder i eksempelvis et Apple TV.

YouSee-boksen giver mulighed for surround-sound og understøtter HD-opløsning, men ikke 4K. Der følger naturligvis også en fjernbetjening med. 

Via menuen er der adgang til eksempelvis at leje film fra C More og YouSee, ligesom HBO Nordic kan tilgås fra brugergrænsefladen (hvis man har abonnement). Det ventes, at Netflix også vil blive integreret senere.

Det er også muligt at søge efter indhold på tværs af tv-kanaler og lejefilm med videre.

Koster dig 30 kroner ekstra om måneden
Det mest opsigtsvækkende er dog, at boksen kommer til at koste eksisterende YouSee-kunder 30 kroner ekstra om måneden oven i det almindelige tv-abonnement.

Det er 360 kroner om året.

Man kan selvfølgelig vælge blot at se YouSee uden en boks, og man kan også beholde den gamle YouSee-boks uden de nye funktioner - men vil man som eksisterende kunde have adgang til det nye univers med den nye boks, koster det 30 kroner ekstra om måneden for et enkelt tv.

Har man eksempelvis fire fjernsyn i husstanden, der alle skal kobles på, ryger prisen op på 99 kroner ekstra om måneden.

Den første måned er gratis.

Mens der vil være tale om 30 kroner ekstra om måneden for de kunder, der ikke allerede har en gammeldags YouSee-boks, vil de kunder, der har en boks, kunne spare penge - de betaler nemlig 99 kroner om måneden i dag. 

Det drejer sig dog kun om omkring 10 procent af YouSee-kunderne. 

Handler ikke om hardwaren
Jacob Mortensen fra YouSee lagde dog også meget vægt på, at det ikke er tv-boksen i sig selv, man skal fokusere på her.

"Boksen i sig selv er ikke vigtig - heller ikke selvom vi har gjort meget ud af designet. Det er den oplevelse, den giver, der er ekstremt vigtig."

"Vi er overbevist om, at folk gerne vil betale 30 kroner ekstra for en radikalt anderledes tv-oplevelse," sagde Jacob Mortensen til dagens fremvisning hos YouSee.

Den nye tv-boks sælges fra på mandag i YouSees butikker rundt omkring i landet, fra YouSees hjemmeside og fra blandt andet Elgiganten og Power.

YouSee håber at kunne sælge den nye tv-boks til over 200.000 kunder i løbet af et par år.  

YouSee har omkring 1,1 millioner husstande som kunder i dag. 

Læs også:

Fra TDC til Yousee: Det handler TDC's opsigtsvækkende navneskifte egentlig om

YouSee henter ny direktør fra hollandsk telegigant
Premium
Disse 10 certificeringer giver den højeste løn: Cloud er helt i top
Det er især cloud-certificeringer, der giver en høj gennemsnitsløn. Det viser en undersøgelse, der samtidig slår fast, at det godt kan betale sig at lade sig certificere. Tjek de 10 certificeringer, der giver mest i løn her.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.