Artikel top billede

Illustration: Googles patentansøgning til det klister, som selskabet vil tilsætte de selvkørende biler.

Spøjst Google-patent: Fodgængere i uheld bliver klistret til den selvkørende bil

Google har fået patent på en klæbrig overflade-substans til sine selvkørende biler. Ideen er, at hvis du som fodgænger rammes af en selvkørende bil, bliver du limet fast til bilen i stedet for at flyve ned på asfalten.

Google har igennem flere år været en af de helt store pionerer inden for udviklingen af selvkørende biler, og nu har selskabet så fået patent på en opfindelse, der skal minimere skaderne ved færdelsuheld.

Patentet går ud på, at it-selskabet vil beklæde sine selvkørende biler med en klæbrig masse, som minder om lim.

Ideen er, at hvis folk bliver ramt af en selvkørende bil, så bliver de limet fast til bilen frem for at blive slynget flere meter nedad vejen.

"Dermed kan man undgå en sekundær effekt mellem fodgængeren og vejbanen eller et andet objekt," lyder det i patentet, som Google fik tirsdag i denne uge.

Det skriver CNN.

Sådan virker det

Nu er det ikke sådan, at man risikerer en ufrivillig køretur, hvis man læner sig opad en af Googles selvkørende biler.

For den klæbrige masse bliver gemt under en tynd belægning ved motorhjelmen, den forreste kofanger og bilens forreste sidepaneler, og den vil først blive frigivet i tilfælde af en kollision.

Google forklarer samtidig, at hovedparten af uheldene med de selvkørende biler har skyldtes andre bilister i ganske normale biler. Faktisk er det ifølge Google kun ét uheld i tiden med de selvkørende biler, der har skyldtes selskabets egen automatpilot.

Det uheld kan du læse mere om her: Måtte ikke kunne ske: Derfor kørte selvkørende Google-bil sammen med by-bus

Google: Uheld sker jo
Selskabets mål er dog, at sensorer, kameraer og en god portion smart software skal eliminere uheld på vejene, selvom det måske er et noget utopisk mål.

I sin patentansøgning for fodgænger-limen har selskabet da også indikeret, at uheld kommer til at ske på trods af alverdens smarte systemer.

"For selvom disse systemer bliver udviklet, må det bare erkendes, at der lejlighedsvis stadig sker kollisioner mellem køretøjer og fodgængere," lyder det fra Google.

Læs mere om de selvkørende biler her:
Volvo: Vi har 100 selvkørende biler på gaden i 2017

Advarsel: Selvkørende biler kan føre til for meget sex i kabinen

Bilgigant kan føle Googles ånde i nakken - opkøber selvkørende bil-firma for milliarder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere