Artikel top billede

Illustration: Googles patentansøgning til det klister, som selskabet vil tilsætte de selvkørende biler.

Spøjst Google-patent: Fodgængere i uheld bliver klistret til den selvkørende bil

Google har fået patent på en klæbrig overflade-substans til sine selvkørende biler. Ideen er, at hvis du som fodgænger rammes af en selvkørende bil, bliver du limet fast til bilen i stedet for at flyve ned på asfalten.

Google har igennem flere år været en af de helt store pionerer inden for udviklingen af selvkørende biler, og nu har selskabet så fået patent på en opfindelse, der skal minimere skaderne ved færdelsuheld.

Patentet går ud på, at it-selskabet vil beklæde sine selvkørende biler med en klæbrig masse, som minder om lim.

Ideen er, at hvis folk bliver ramt af en selvkørende bil, så bliver de limet fast til bilen frem for at blive slynget flere meter nedad vejen.

"Dermed kan man undgå en sekundær effekt mellem fodgængeren og vejbanen eller et andet objekt," lyder det i patentet, som Google fik tirsdag i denne uge.

Det skriver CNN.

Sådan virker det

Nu er det ikke sådan, at man risikerer en ufrivillig køretur, hvis man læner sig opad en af Googles selvkørende biler.

For den klæbrige masse bliver gemt under en tynd belægning ved motorhjelmen, den forreste kofanger og bilens forreste sidepaneler, og den vil først blive frigivet i tilfælde af en kollision.

Google forklarer samtidig, at hovedparten af uheldene med de selvkørende biler har skyldtes andre bilister i ganske normale biler. Faktisk er det ifølge Google kun ét uheld i tiden med de selvkørende biler, der har skyldtes selskabets egen automatpilot.

Det uheld kan du læse mere om her: Måtte ikke kunne ske: Derfor kørte selvkørende Google-bil sammen med by-bus

Google: Uheld sker jo
Selskabets mål er dog, at sensorer, kameraer og en god portion smart software skal eliminere uheld på vejene, selvom det måske er et noget utopisk mål.

I sin patentansøgning for fodgænger-limen har selskabet da også indikeret, at uheld kommer til at ske på trods af alverdens smarte systemer.

"For selvom disse systemer bliver udviklet, må det bare erkendes, at der lejlighedsvis stadig sker kollisioner mellem køretøjer og fodgængere," lyder det fra Google.

Læs mere om de selvkørende biler her:
Volvo: Vi har 100 selvkørende biler på gaden i 2017

Advarsel: Selvkørende biler kan føre til for meget sex i kabinen

Bilgigant kan føle Googles ånde i nakken - opkøber selvkørende bil-firma for milliarder
IT-JOB

Dynamicweb Software A/S

Marketing Intern (DK)

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Test Manager med agilt mindset

Netcompany A/S

IT Consultant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere