Artikel top billede

Ny gratis app til Windows: Advarer dig når din email og onlinekonti er i risikozonen

En ny gratis app til Windows lover at give brugerne besked, hvis deres email-adresser og online-konti er i risiko for at blive misbrugt af it-kriminelle.

En ny gratis app til Windows-folket får en del opmærksom i disse dage rundt omkring på nettet på grund af det koncept, den tilbyder:

Den kan give dig besked, hvis din email-adresse og dine online-konti er involveret i databrud hos forskellige online-tjenester.

Hacket?, som appen hedder, er udviklet af Lancelot Software og er gratis.

"Virksomheder hackes oftere og oftere. Denne app vil opfange, hvis nogen af dine email-adresser spottes i et databrud og give dig besked med det samme," kan man blandt andet andet læse i app-beskrivelsen i Windows Store.

"Udstyret med denne information kan du ændre adgangskode(r) med det samme."

Sådan fungerer det

Hacket? fungerer på den måde, at man indtaster sin email-adresse i appen, hvorefter den (eller de) indgår i monitoreringen.

Hacket? anvender Have i been pwned?-databasen, der tracker databrud og hele tiden opdateres med nye data fra aktuelle databrud.

Appen fylder 10.71 megabyte og findes til Windows 10 og Windows 10 Mobile.

En relevant service - hvis den fungerer

Hacket? får dog ikke de bedste anmeldelser i Windows Store.

Den er ganske vist kun anmeldt af 18 personer indtil videre, men de giver en samlet karakter på tre stjerner ud af fem mulige og flere skriver, at de ikke kan få appen til at fungere, som den skulle.

Ikke desto mindre er det interessant med sådan en tjeneste til at overvåge, om din mailadresse og onlinekonti er blandt de ramte ved store databrud.

Det giver også god mening at tilbyde at gøre ofrene opmærksomme på det med det samme, sådan som det er hensigten med Hacket? 

Senest har vi eksempelvis set, hvordan omkring en million danskeres mailadresser og passwords i disse dage bliver handlet på nettet efter et hackerangreb mod LinkedIn helt tilbage i 2012. Læs mere om den sag her.

Du kan selv teste Hacket?-appen ved at hente den i Windows Store her

Læs også:

Microsofts nye Windows Defender ATP: Virksomhederne skal bruge ny sikkerhedstjeneste

Ny stortest af antivirus-programmer: Så meget kraft trækker dit sikkerhedsprogram ud af maskinen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere