Artikel top billede

Guide: Seks hurtige måder at rydde op på din Android-telefon

Har du rod på telefonen? Her er seks til tip at få ryddet op på din Android-telefon

Hvis der ikke længere er plads til flere apps eller billeder på din Android-telefon, er det på med de imaginære gule gummihandsker og i gang med en større oprydning i de indre bits og bytes.

Der findes heldigvis en række gode måder at få ryddet indtil flere gigabyte fri uden de store problemer.

Herunder finder du seks tip til igen at få plads på din Android-telefon.

Ryd op i cached data

Først og fremmest kan du rydde cached data. Cached data er midlertidigt data tilknyttet diverse apps på din telefon, og der sker intet ved at slette det.

Forskellige apps gemmer forskellige mængde cached data, og nogle gange kan det være helt op til flere hundrede megabytes, der kan frigives.

Du kan selv tjekke hver eneste apps mængde af cached data under Applikationer i Indstillinger.

Ved at trykke på hver eneste app, kan du slette cache på hver enkelt, men vil du slette al cached data på en gang, kan du gå ind i Indstillinger > Lagerplads > Cached Data.

Alt efter hvilken Androidtelefoner du har, kan menuen ligge et andet sted, men hvis du søger i Indstillinger efter cached data, bør du kunne finde det.

Slet billeder der allerede er backed up

Hvis du bruger Googles nye Photos-app eller på anden vis tager backup af dine billeder, kan du med fordel rydde op i mængden på din telefon.

Behøver du virkelig feriebillederne fra 2011 fra Lalandia på din smartphone?

Hvordan du gør det bedst, kommer an på dit backup-program, men hvis du benytter Googles Photos, trykker på du de tre streger i appen, trykker på Indstillinger og herefter på "frigiv plads på enhed".

Appen finder selv ud af, hvilke billeder du kan slette, og hvilke du stadig skal gemme.

Husk: Du skal passe på, hvis du i Photos-appen kun har valgt "høj" kvalitet og ikke oprindelig kvalitet (gemmer billeder i en lavere opløsning end originalerne, men du kan gemme alle de billeder du vil fremfor kun 5 GB).  

Bruger du ovenstående metode og kun backupper billeder i "høj" kvalitet, vil dine originale billeder i højere opløsning blive slettet.

Skift til "original" kvalitet eller gem dine billeder på et eksternt medie, inden du sletter dem.

Ryd din Download folder

Hver eneste gang du gemmer et billede på nettet, henter en pdf fra en mail eller gemmer en video fra en hjemmeside, gemmes den til Download-mappen.

Det er en mappe, som de fleste af os glemmer, imens den støt bliver fyldt med brøkdele af vores digitale hverdag.

De fleste Android-telefoner har et dedikeret download-ikon i din app-skuffe, men ellers kan du finde mappen ved enten at tilknytte din telefon til din computer eller ved at gå ind i filhåndterings-appen.

Her kan du selv rydde op i filerne eller du kan trykke på de tre knapper i hjørnet og tømme hele mappen.

Læs også: Undersøgelse: Så mange Android-telefoner bliver aldrig opdateret

Hold styr på downloaded musik og podcasts

Spotify og andre musik-tjenester giver dig muligheden for at gemme musik på din telefon eller streame den fra nettet. Streaming er smart, men har du en lille datapakke, er det smartere at gemme filerne på din smartphone.

Men musik fylder hurtigt mere end din kones bagage på en charterrejse. Specielt hvis du gemmer lange playlister eller timelange podcasts.

Derfor kan du ofte score mange gigabytes ved at rydde op i din musik.

Er der et par playlister, som du ikke længere bruger, eller ligger der en bunke podcasts af Den Korte Radioavis fra sidste måned? Få det slettet.

Offlinekort i Google Maps

Google maps og muligheden for at gemme områder offline er genialt, specielt hvis du skal sydpå i ferien, da du stadig kan søge og få vejvisning i offlinekortet selv uden dataforbindelse.

Men offlinekort fylder op til flere gigabyte, alt efter om det er Italien eller Lolland, som du har gemt på din telefon.

Gå ind i Google Maps, trykke på de tre streger i hjørnet og herefter på Offlinekort. Har du kort gemt, kan du slette dem her.

Slet dine mindst brugte apps

En sidste løsning kan være at slette de apps, som du ikke har brug for.

På nogle Android-telefoner kan du sortere dine apps efter popularitet (mængde brugt), men ellers kan du skabe et overblik over dine apps, hvis du sorterer dem efter størrelse.

Spil som Hearthstone eller Asphalt 8 fylder hver over en gigabyte, så der er masser af plads at hente.

Du kan også hente en App i stil med App Usage eller App Tracker til at skabe overblik over dine apps.

Du kan til sidst også læse vores artikel om SanDisks ekstra lagerløsninger, som du kan bruge sammen med din telefon.

Læs også: Test: Mere plads på telefonen, iPad'en eller computeren? Her er tre bud fra SanDisk

Tre gode råd: Sådan undgår du at købe en Android-telefon der ikke bliver opdateret




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere