Artikel top billede

Hackere gør klar til OL: Antallet af inficerede web-adresser eksploderer

Hackere i massevis er i fuld gang med at gøre klar til De Olympiske Lege i Brasilien, hvor de åbner tusindvis af farlige websites, der skal anvendes til at fuppe brugere.

Hackere og andre cyberkriminelle har i de seneste måneder opkøbt tusindvis af web-domæner og server-plads i Brasilien som forberedelse til De Olympiske Lege, der snart løber af stablen.

Hackerne har efter opkøbene inficeret URL'erne i håbet om at få mange brugere i nettet under OL.

Ifølge data indsamlet af sikkerhedsselskabet Fortinet - som indsamler data via to millioner sensor over hele verden - er antallet af inficerede URL'er registreret i Brasilien steget med hele 83 procent i de seneste tre måneder.

I samme periode er antallet af inficerede URL'er gennemsnitligt verden over steget med blot 16 procent, hedder det.

Fortinet har også registreret en kraftig stigning i antallet af phishing-domæner i Brasilien - især den type, der anvendes til at franarre brugerne deres betalingsoplysninger og lignende.

Sikkerhedsselskabets sensorer har registreret mere end 3.800 inficerede websites og URL'er, der indeholder '.gov.br,' som anvendes af offentlige, brasilianske myndigheder og som derfor normalt indgyder en form for tillid hos brugerne.

Fortinet er på denne baggrund overbevist om, at mange hackere og cyberkriminelle vil iværksætte større angreb mod De Olympiske Lege i Brasilien.

Problemet kan forstærkes af, at it-sikkerheden generelt ikke har nogen særlig høj prioritet i Brasilien.

Således regnes data-forforfalskning og data-tyveri kun som den 16. mest alvorlige trussel blandt brasilianske virksomheder, har en nylig rundspørge fra World Economic Forum vist.

Læs også: Hvor hulen finder jeg den perfekte streaming-løsning til den ultimative sportssommer?

Cyber-angreb regnes kun for den 23. mest alvorlige trussel.

Til sammenligning regnes cyberangreb af danske virksomheder for at være den fjerde-mest alvorlige trussel, mens data-tyveri herhjemme regnes for at være den ottende-mest alvorlige trussel.

Du kan se undersøgelsen fra World Economic Forum her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere