Artikel top billede

Ny type malware-angreb: Du rammes, når du peger et bestemt sted med musen

Flere sikkerhedsfolk advarer i øjeblikket om en ny type malware-angreb, hvor man kan blive ramt alene ved at pege med musen på et bestemt område.

Ofte skal man være kommet til at klikke på noget eller aktivere eksempelvis makroer, før de it-kriminelle kan sende ens maskine i seriøse problemer med deres malware.

Nu advarer flere sikkerhedsfolk dog om en ny type angreb, hvor man kan blive ramt af malwaren alene ved at pege med musen på et bestemt område i Powerpoint.

Det sker ved, at ofrene modtager en ondsindet Powerpoint-fil. Der sker ikke noget ved at åbne den, men kommer man til at pege med musen på et bestemt område, hvor der er et usynligt link, bliver man ramt af en variant af Zusy-malwaren.

Også selvom man endnu ikke har klikket med musen på noget i dokumentet.

Threatpost skriver, at angrebet er bemærkelsesværdigt, fordi det blandt andet ikke er afhængig af, at ofrene aktiverer makroer - en meget almindelig angrebsmetode:

Læs mere her: Pas på denne type "uskyldige" vedhæftede filer: Narrer dit antivirusprogram - og sender din maskine i malware-fælden

Det er heldigvis endnu kun ganske på, der er blevet ramt af Zusy-malwaren via mouseover-funktionen.

Alligevel er der grund til at være på vagt, hvis man modtager Powerpoint-filer og andre dokumenter fra afsendere, man ikke kender.

I det konkrete tilfælde, sker der det, hvis man åbner Powerpoint-filen, at man bliver mødt af denne besked: "Loading... Please wait."

Hvis man så peger med musen på de ord, mens man sidder og venter, bliver maskinen inficeret med malwaren.

"Denne teknik er lige blevet introduceret, så der vil formentlig være nogle få brugere, der er uvidende og bliver fanget," udtaler Kevin Epstein fra sikkerhedsfirmaet Proofpoint til Threatpost.

I forhold til den konkrete spam-mail, der indeholder Powerpoint-filen, skal man være opmærksom på, at emnefeltet blandt andet indeholder beskeder som "Purchase Order #130527" og "Confirmation."

Læs også:

It-afdelinger sendt på overarbejde: Stort cyberangreb kan ramme hvert et øjeblik

Sikkerhedsfolk slår alarm: 200 millioner video-brugere i risiko for alvorlige angreb via filer til undertekster




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere