Artikel top billede

3 dropper efterforskningen: Aner ikke hvem der stjal 3.600 kunders data

3 blev i februar afpresset i en sag, hvor it-kriminelle havde fået fat i 3.600 3-kunders brugerdata. 3 nægtede at betale. Fire måneder senere er sagen afsluttet uden forløsning.

Tilbage i februar meldte teleselskabet 3 ud, at selskabet var blevet udsat for afpresning.

Det kan du læse mere om her: Teleselskabet 3 hacket: Hackere kræver millioner for ikke at afsløre persondata på tusindvis af 3-kunder

It-kriminelle havde fået fingre i brugeroplysninger inklusiv CPR-nummer, men 3 valgte dengang ikke at betale løsesum for de stjålne data.

Nu fire måneder senere har man endnu ikke fundet ud af, hvem der stod bag angrebet og 3 står på fuldstændig bar bund.

Sagen bliver derfor nu anset som afsluttet og altså lagt i glemmekurven. 

Læs også: Sådan er tusindvis af hackede 3-kunder stillet, hvis deres lækkede oplysninger misbruges af kriminelle

"Vi har sammen med politiet undersøgt en række forskellige muligheder, men sporene er endt blindt, og vi kan ikke gøre yderligere nu i forhold til opklaringen. Vi betragter derfor efterforskningen som afsluttet," skriver 3's pressechef, Rikke Juul til Computerworld i en mail.

Blandt andet forsøgte 3 at spore afpresningsmailens ophav, men sporet endte blindt for 3 og politiet, fortæller pressechefen.

Afpresset for millioner

De it-kriminelle krævede et større millionbeløb af 3, og nægtede 3 at betale, ville de 3.600 kundeprofiler med tilhørende data blive lækket på nettet til alles skue.

3 nægtede at betale, men tele-selskabet fortæller nu, at det ikke har fundet nogen beviser for, at data er blevet lækket.

3 kan ikke fortælle, hvordan data-tyveriet skete i virksomheden men fortæller, at det ikke vil ske igen.

"Alt, hvad der ligger inden for fornuftens og logikkens rammer er blevet efterprøvet, så det ikke kan ske igen. Derudover sker der nu opstramninger af medarbejdernes anvendelse af pc'ere for en sikkerheds skyld, og vi kører en ekstern evaluering med ekstra intensitet," skriver Rikke Juul.

Læs også: Teleselskabet 3 hacket: Hackere kræver millioner for ikke at afsløre persondata på tusindvis af 3-kunder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere