Artikel top billede

Tech-brief: Luksussmartphone går konkurs / AMD’s vilde Treadtripper bliver billigere end Intel / Dronevideo viser Apples gigantiske campus næsten færdig

Surprise: Ingen gider købe mobiltelefoner med diamanter, men uden moderne Android / AMD’s 12-kernede Threadripper-processor bliver billigere end Intels i9 / Apple er ved at være færdig med gigantisk campus.

Velkommen tilbage på pinden til de af jer, der er på arbejde på denne ellers så smukke mandag, og glædelig ferie til jer andre.

Her kommer mandagens samling af tech-orienterede nyheder.

Vertu er færdig

En af verdens mest kendte - og måske også mest latterliggjorte - luksussmartphone-selskaber går konkurs.

Vertu var et engelsk mobilbrand grundlagt af Nokia, der siden 1998 har produceret mobiltelefoner til den mest velhavende ene procent af befolkningen.

Selskabets motto var, at “hvis man vil bruge 20.000 dollars på et ur, hvorfor så ikke på en mobiltelefon?” Men det argument holdt ikke i længden.

I hvert fald er selskabet nu gået konkurs ifølge BBC. Vertu skylder 128 millioner pund svarende til cirka en milliard danske kroner - eller 3.300 af selskabets Cloud de Paris Red Gold Vertu-telefoner til den nette pris af 300.000 kroner stykket.

En af grundene til, at Vertu ikke har klaret sig er, at Vertu’s telefoner i lang tid afviklede et Linux-baseret styresystem, der mest af alt mindede om Nokias Symbian, hvilket betyder ingen eller kun meget få apps.

Selv rige mennesker har brug for Candy Crush og Facebook, og selv da Vertu begyndte at komme med Android-telefoner, var der bare bedre og billigere alternativer hos Apple eller Samsung.

Læs også: iOS 11 Beta prøvekørt: iPad-brugere kan godt begynde at glæde sig

AMD’s Threadripper bliver billigere end Intels i9

Krigen mellem AMD og Intel spidser til. AMD har offentliggjort både priser og hastigheder på sine kommende Threadripper-processorer - processorer til entusiaster og de mest krævende brugere.

Læs mere her: AMD klar med 16-kernet superprocessor til forbrugerne: Så vild bliver den

Threadripper 1920X med 12 kerner/24 tråde vil have en standardhastighed på 3,5 Ghz og boost til 4 Ghz med en pris på 799 dollars - knap 5.100 kroner før dansk moms.

Threadripper 1950X vil have de vilde 16 kerner/32 tråde, 3,4Ghz/4Ghz, og vil koster 999 dollars - knap 6.500 kroner før dansk moms.

Begge vil være åbne til overclocking.

Det er vilde priser for vild hardware, men alligevel vil AMD’s 1920X koste knap 400 dollars mindre end en tilsvarende Intel Core i9-7920X, og Intels i9-7960X med 16kerner/24 tråde vil koste 1.699 dollars - 700 dollars mindre end AMD’s tilsvarende 1950X.

Intel er dog på vej med en vild 18 kerner/ 36 tråde-processor, men det bliver spændende at se i fremtiden, hvordan de nye entusiast-processorer fra Intel og AMD vil stå mod hinanden.

Læs også: Nyt våben i processor-krigen: Intel lancerer Core i9-processor med hele atten kerner

Dronevideo viser hele Apples nye hovedkvarter

Apple er godt igang med de afsluttende projekter omkring sit store nye hovedkvarter populært kaldet Rumskibet, der har kostet over 32 milliarder kroner.

YouTuberen Matthew Roberts har filmet hele Apples campus med en drone, og du kan se klippet herunder.

I videoen kan du blandt andet se hele “Rumskibet,” der er Apples nye hovedkvarter, og du kan også se Steve Jobs-teatret, der i fremtiden skal bruges som fremvisning af kommende produkter med plads til over 1.000 mennesker.

Du kan også se nogle af Apples nye udviklingsbygninger, hvor man må formode, at fremtidens iPhones og Mac-computere vil blive udviklet.

Vi ses i morgen til næste techbrief.

Techbrief er en daglig opsamling af korte tech-orienterede nyheder. Kan du lide det? Skriv gerne dit besyv med i kommentarfeltet, så vi kan udvikle formatet.

Læs også: Techbrief: Her er AMD's Ryzen 3 / Forskere 3D-printer fungerende kunstigt hjerte / Ny Audi A8 styres af Nvidia-hardware / Microsoft klar med ny Server 2016 Preview




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere