Artikel top billede

Dugfrisk apport afslører: Vi går glip af skattemilliarder fra Google og Facebook

Store it-giganter som Facebook og Google betaler ikke den skat i EU, som de burde, men nu er der kommet tal på, hvor meget der ikke betales

EU-samarbejdet har mistet, hvad der svarer til 40 milliarder danske kroner i ikke betalte skatter fra Google og Facebook alene i perioden 2013 til 2015.

Det skriver Reuters, der har læst en rapport fra EU’s arbejdsreform vedrørende skattereformer. Rapporten bliver offentliggjort i dag torsdag.

Google og Facebook har undgået at indbetale skat ved hjælp af “kreativ omgang med bogføring og skattebetalinger.”

“Store internationale it-giganter minimerer skattebetalinger i EU ved at cirkulere al omsætning til lande med lave skatter såsom Irland og Luxembourg,” skrives det i rapporten.

Google og Facebook er udvalgt til rapporten, da begge virksomheder sender deres omsætning til netop Irland og Luxembourg. Ifølge rapporten betaler Google, hvad der svarer til 0,82 procent af sin omsætning i skat i EU. Uden for EU er tallet ni procent.

Beskat omsætningen i stevet for overskud

EU's arbejdsgruppe kommer med specifikke forslag på, hvordan man kan tvinge de store virksomheder til ikke at kunne omgå de europæiske skatteregler.

Blandt andet at man i fremtiden i stedet skal beskatte omsætningen for virksomhederne i de lande, hvor omsætningen er skabt og ikke som nu, hvor man beskatter overskuddet i det land, hvor virksomheden fysisk er placeret: Ofte Irland.

Rapporten offentliggøres to dage før EU’s finansministre skal mødes i Tallinn for at diskutere emnet. Forslaget støttes allerede op af Frankrig, Tyskland, Italien og Spanien.

Læs også: Kæmpebøde til Google: Skal betale 18 milliarder kroner i bøde til EU




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere