Nokia vil kæmpe mod USA og Kina: Låner 3,7 milliarder til 5G-udvikling

Nokia har lånt mere end 3,7 milliarder kroner af Den Europæiske Investeringsbank. Pengene er øremærket til massive investeringer i 5G-teknologi.

Nokia har lånt - hold nu godt fast - ikke mindre end 500 millioner euro, hvilket svarer til over 3,7 milliarder kroner af Den Europæiske Investeringsbank.

Den finske mobilproducent skal bruge pengene til udviklingen af 5G-teknologi.

Indtil videre har Kina og USA været frontløberne, når det kommer til5G-teknologien, men det vil Nokia lave om på.

Det skriver Reuters.

"Vi må forstå, at Kina og USA har rykket hurtigt i forhold til 5G. Det er meget vigtigt, at europæiske selskaber melder sig på banen," siger finske Alexander Stubb, der er vice president for Den Europæiske Investeringsbank, som årsagen til, at banken har ydet Nokia det store lån.

Læs også: Vodafone tester 5G i syv store britiske byer: Se dem her

Ericsson har også fået lån til 5G af banken
5G-netværket kan tilbyde hastigheder, der er 50 eller 100 gange så hurtige som 4G-netværket.

Den Europæiske Investeringsbank har allerede ydet Nokias svenske konkkurent Ericsson et lignende lån på 250 millioner euro - over 1,8 milliarder kroner - tidligere i år, men banken understreger, at vilkårene for lånene er forskellige.

Læs også: Kina overhaler USA på 5G-teknologi

Nokia indgik i starten af august en 5G-aftale med T-Mobile til en værdi på mere end 22 milliarder kroner.

Det kan du læse mere om her: T-Mobile indgår milliardaftale med Nokia om 5G-teknologi

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
"Jeg vil selv bestemme, om jeg skal ansætte fem bestemte medarbejdere, eller om mine medarbejdere skal løbe nøgne rundt om bygningen for at nå målsætningerne"
"Jeg vil selv bestemme, om jeg skal ansætte fem bestemte medarbejdere, eller om mine medarbejdere skal løbe nøgen rundt om bygningen for at nå målsætningerne."
Computerworld
Trump kræver pludselig ‘en masse penge’ for at godkende Microsofts køb af TikTok
Præsident Donald Trump siger, at USA skal have ‘en masse penge’, hvis Microsoft skal have grønt lys til at købe kinesiske TikTok. Kina truer med at svare igen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.