Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Ny offentlig it-platform gør livet surt for dommere og advokater: "Du er fucked, når det går i stå"

På trods af en pris på 161 millioner kroner skaber it-platformen MinRetssag masser af problemer for danske dommere og advokater. Ifølge en dansk dommer bliver systemet langsommere for hver dag der går.

Den nye offentlige it-platform MinRetssag.dk, som foreløbigt har kostet 161 millioner kroner, blev rullet ud for knap et år siden, men systemet er stadigvæk ustabilit og skaber jævntligt problemer for danske dommere og advokater.

Det skriver Politiken.

Niels Kirketerp, der er dommer og funktionschef ved retten i Lyngby, fortæller til Politiken, at der ikke er tegn på, at systemet udvikler sig i den rigtige retning.

”De begyndte at rulle det ud for et år siden, og det kører langsommere for hver dag. Du ved aldrig, når du klikker på noget, om systemet går i stå. Og når det går i stå, er man - undskyld udtrykket - fucked", siger Niels Kirketerp til Politiken.

Han forklarer desuden, at det ikke er unormalt, at det i nogle tilfælde tager op mod 25 minutter at logge sig på systemet, og at han frygter derfor, at der er noget grundlæggende galt med systemet.

Læs også: Overblik: Her er statens mest elendige it-projekter

Udviklet af i Vietnam

Systemet gik oprindeligt under navnet Juridiske Fagsystemer, JFS, men skiftede sidste år navn til Civilsystemet og er udviklet af Globeteam.

Ifølge Politiken er systemet udviklet i Vietnam, men alligevel er det blevet væsentligt dyrere end forventet.

Politiken har forsøgt at få en kommentar fra Globeteam, men selskabet har ingen kommentar til den hårde kritik af systemet.

Sidste år erkendte Globeteams administrerende direktør Claus Moldow dog i et interview med IT Watch, at udviklingen af systemet havde været betydeligt mere tidskrævende end forventet.

“Systemet viste sig at være meget større, end vi havde estimeret, da vi afgav tilbuddet. Vi har derfor dels måttet forøge udviklingsholdet væsentligt og skulle bruge mere kalendertid på at udvikle systemet, og ikke mindst blev testarbejdet mangedoblet," sagde Claus Modow.

Det danske it-medie Version2 har desuden tidligere oplyst, at systemet er blevet dobbelt så dyrt som forventet og har været forsinket i seks år.

Læs også:
Dansk it-projekt syv år forsinket: Leverandør overrasket over projektets faktiske størrelse

Dansk it-system til sagsbehandling overskrider tidsplan og budget: Her er det gået galt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere