Artikel top billede

Ny offentlig it-platform gør livet surt for dommere og advokater: "Du er fucked, når det går i stå"

På trods af en pris på 161 millioner kroner skaber it-platformen MinRetssag masser af problemer for danske dommere og advokater. Ifølge en dansk dommer bliver systemet langsommere for hver dag der går.

Den nye offentlige it-platform MinRetssag.dk, som foreløbigt har kostet 161 millioner kroner, blev rullet ud for knap et år siden, men systemet er stadigvæk ustabilit og skaber jævntligt problemer for danske dommere og advokater.

Det skriver Politiken.

Niels Kirketerp, der er dommer og funktionschef ved retten i Lyngby, fortæller til Politiken, at der ikke er tegn på, at systemet udvikler sig i den rigtige retning.

”De begyndte at rulle det ud for et år siden, og det kører langsommere for hver dag. Du ved aldrig, når du klikker på noget, om systemet går i stå. Og når det går i stå, er man - undskyld udtrykket - fucked", siger Niels Kirketerp til Politiken.

Han forklarer desuden, at det ikke er unormalt, at det i nogle tilfælde tager op mod 25 minutter at logge sig på systemet, og at han frygter derfor, at der er noget grundlæggende galt med systemet.

Læs også: Overblik: Her er statens mest elendige it-projekter

Udviklet af i Vietnam

Systemet gik oprindeligt under navnet Juridiske Fagsystemer, JFS, men skiftede sidste år navn til Civilsystemet og er udviklet af Globeteam.

Ifølge Politiken er systemet udviklet i Vietnam, men alligevel er det blevet væsentligt dyrere end forventet.

Politiken har forsøgt at få en kommentar fra Globeteam, men selskabet har ingen kommentar til den hårde kritik af systemet.

Sidste år erkendte Globeteams administrerende direktør Claus Moldow dog i et interview med IT Watch, at udviklingen af systemet havde været betydeligt mere tidskrævende end forventet.

“Systemet viste sig at være meget større, end vi havde estimeret, da vi afgav tilbuddet. Vi har derfor dels måttet forøge udviklingsholdet væsentligt og skulle bruge mere kalendertid på at udvikle systemet, og ikke mindst blev testarbejdet mangedoblet," sagde Claus Modow.

Det danske it-medie Version2 har desuden tidligere oplyst, at systemet er blevet dobbelt så dyrt som forventet og har været forsinket i seks år.

Læs også:
Dansk it-projekt syv år forsinket: Leverandør overrasket over projektets faktiske størrelse

Dansk it-system til sagsbehandling overskrider tidsplan og budget: Her er det gået galt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere