Artikel top billede

Ny offentlig it-platform gør livet surt for dommere og advokater: "Du er fucked, når det går i stå"

På trods af en pris på 161 millioner kroner skaber it-platformen MinRetssag masser af problemer for danske dommere og advokater. Ifølge en dansk dommer bliver systemet langsommere for hver dag der går.

Den nye offentlige it-platform MinRetssag.dk, som foreløbigt har kostet 161 millioner kroner, blev rullet ud for knap et år siden, men systemet er stadigvæk ustabilit og skaber jævntligt problemer for danske dommere og advokater.

Det skriver Politiken.

Niels Kirketerp, der er dommer og funktionschef ved retten i Lyngby, fortæller til Politiken, at der ikke er tegn på, at systemet udvikler sig i den rigtige retning.

”De begyndte at rulle det ud for et år siden, og det kører langsommere for hver dag. Du ved aldrig, når du klikker på noget, om systemet går i stå. Og når det går i stå, er man - undskyld udtrykket - fucked", siger Niels Kirketerp til Politiken.

Han forklarer desuden, at det ikke er unormalt, at det i nogle tilfælde tager op mod 25 minutter at logge sig på systemet, og at han frygter derfor, at der er noget grundlæggende galt med systemet.

Læs også: Overblik: Her er statens mest elendige it-projekter

Udviklet af i Vietnam

Systemet gik oprindeligt under navnet Juridiske Fagsystemer, JFS, men skiftede sidste år navn til Civilsystemet og er udviklet af Globeteam.

Ifølge Politiken er systemet udviklet i Vietnam, men alligevel er det blevet væsentligt dyrere end forventet.

Politiken har forsøgt at få en kommentar fra Globeteam, men selskabet har ingen kommentar til den hårde kritik af systemet.

Sidste år erkendte Globeteams administrerende direktør Claus Moldow dog i et interview med IT Watch, at udviklingen af systemet havde været betydeligt mere tidskrævende end forventet.

“Systemet viste sig at være meget større, end vi havde estimeret, da vi afgav tilbuddet. Vi har derfor dels måttet forøge udviklingsholdet væsentligt og skulle bruge mere kalendertid på at udvikle systemet, og ikke mindst blev testarbejdet mangedoblet," sagde Claus Modow.

Det danske it-medie Version2 har desuden tidligere oplyst, at systemet er blevet dobbelt så dyrt som forventet og har været forsinket i seks år.

Læs også:
Dansk it-projekt syv år forsinket: Leverandør overrasket over projektets faktiske størrelse

Dansk it-system til sagsbehandling overskrider tidsplan og budget: Her er det gået galt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere