Artikel top billede

Nationalbanken afslører nye tal for dansk kreditkortsvindel: Så meget blev der svindlet for

Nationalbankens tal fra andet viser, at der i alt har været dansk kreditkortsvindel for 21,7 millioner kroner. Der er flest tilfælde med svindel, når der betales kontaktløst, men der svindles stadig for de største beløb med chip-betalingerne.

Niveauet for for misbrug af danske kreditkort er relativt lav.

Det er meldingen fra Nationalbanken efter, tal fra FICO og Euromonitor International har vist, at kreditkortsvindlen steg med syv procent til 99 millioner kroner i 2017, hvilket har placeret Danmark som det europæiske land med tredjemest kreditkortsvindel i 2017.

Det kan du læse mere om her: Kreditkortsvindel eksploderer i Danmark: I 2017 blev der svindlet for næsten 100 millioner kroner

Nu understreger Nationalbanken, der ligger inde med opdaterede tal fra andet kvartal i 2018, at niveauet for dansk kreditkortsvindlen generelt er lavt.

Tallene fra andet kvartal viser, at frekvensen af kortmisbrug i den periode ikke har været særligt høj i de fysiske forretninger.

Det er registreret, at betalingskort blev misbrugt 3.603 gange for et samlet beløb på 3,2 millioner kroner i løbet af april, maj og juni.

Og det er ikke særligt meget, når det samlede antal kortbetalinger i de danske forretninger udgjorde 94,7 milliarder kroner.

Det svarer til et misbrug på 3 kroner og 40 øre hver gang, der betales 100.000 kroner.

Danskernes betalingskort er dog mest udsat for misbrug, når der handles på nettet eller i forbindelse med kontanthævninger.

Lægges de tal til kreditkortsvindlen i de fysiske butikker, udgør den samlede danske kreditkortsvindel i andet kvartal 21,7 millioner kroner.

Svindel med kontaktløse betalinger stiger

Nationalbanken har både registeret svindel med chip-betalinger, hvor betalingskortet fysisk indsættes i terminalen, og med kontaktløse betalinger, hvor kortet ikke er i fysisk kontakt med terminalen.

Og de nye kontaktløse betalinger udgør antalsmæssigt langt størstedelen af den danske kreditkortsvindel, da de kontaktløse betalinger står bag 65 procent af tilfældene med misbrug.

Der er dog en grænse på 350 kroner for, hvornår kunderne kan benytte den kontaktløse funktion på kreditkortene.

Overstiger beløbet 350 kroner skal pinkoden indtastes for at gennemføre købet.

Derfor er det heller ikke overraskende, at de klassiske chip-betalinger værdimæssigt udgør en langt større del af svindlen.

Det gennemsnitlige beløb for misbrug med kontaktløs betaling var 189 kroner i de tre måneder, mens det for chipbetalinger var 2.194 kroner.

Læs også: Nationalbankens nye it-platform bliver næsten dobbelt så dyr som ventet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere