Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

Pr. 1 oktober er den nye mand i spidsen for JN Data med over 600 ansatte Søren Lindgaard. Han har de seneste to år har været direktør for Eniig Fiber A/S. Foto: Eniig Fiber A/S (Foto: Anders Kavin)

JN Data i hurtigt direktørskift: Claus Toxværd Østergaard færdig som topchef - afløses af midtjysk fiberboss

De godt 600 ansatte i JN Data har fået ny chef. Den tidligere topchef Claus Toxværd Østergaard fik næsten fire år på posten. Nu er han fortid kun 12 dage efter udmeldingen. Søren Lindgaard fra Eniig Fiber er ny administrerende direktør.

Det går stærkt i it-branchen. Det gælder åbenbart også på topposterne - i hvert fald er direktørskiftet i en af de største it-virksomhed i landet - JN Data - meldt ud og effektueret på 12 dage.

Per 1 oktober er den nye mand i spidsen for selskabet med over 600 ansatte Søren Lindgaard. Han har de seneste to år har været direktør for Eniig Fiber A/S, som er en del af det andelsejede forsyningsselskab Eniig i det nord- og midtjyske.

Direktørskiftet blev meldt ud 19. september på JN Datas site, og at det måske er gået lidt stærkt, vidner dette opslag på Eniigs pressesektion om: Her er Søren Lindgaard stadig direktør for Eniig Fiber A/S, selv om den nye mand på posten dér ifølge CVR er Jesper Barslund Jacobsen.

Den nu tidligere chef for JN Data, Claus Toxværd Østergaard, har heller ikke lige haft tid til at opdatere sin LinkedIn-profil. Her er han angiveligt stadig CEO for selskabet, en post, som han har haft i tre år og otte måneder.

Om årsagen til direktørskiftet siger formanden for bestyrelsen i JN Data, koncerndirektør i Nykredit, David Hellemann:

“JN Data har under Claus Toxværd Østergaards ledelse gennemgået en tilfredsstillende udvikling. Vi bevæger os nu ind i næste fase af virksomhedens udvikling, og bestyrelsen har i den forbindelse vurderet, at der er brug for en person i spidsen for JN Data med nogle andre kompetencer.”

Selv skriver Søren Lindgaard på LinkedIn:

“... Det har været en fornøjelse at være direktør for Eniig Fiber, direktør for RAH fiberbredbånd og formand for Dansk Energis Fibernetudvalg i en periode, hvor en ny strategi skulle laves og ikke mindst implementeres. En strategi der åbner fibernettet og ikke mindst med en invitation til alle andre om at samarbejde omkring åbningen af fibernettene - som flere allerede har taget imod. Jeg føler mig yderst taknemmelig for at have været en del af et så kompetent hold af direktører, chefer, ledere og medarbejdere i Eniig. Jeg valgte at takke ja til en ny udfordring i JN Data, en udfordring jeg ikke kunne lade være med at blive begejstret for. Jeg er imponeret over samarbejdet omkring JN Data (som går på tværs af den finansielle sektor). Jeg glæder mig nu til at komme i gang og ikke mindst at blive en del af JN Data teamet.”

Computerworld har rakt ud til Claus Toxværd Østergaard for en kommentar, men han er endnu ikke vendt tilbage.

JN Data omsætter for cirka to milliarder kroner om året og leverer serverkraft, infrastruktur og netværk til alle banker i Danmark minus Danske Bank og Nordea. Selskabet har hovedsæde i Silkeborg og lokationer i både Roskilde og Warszawa. Omtrent 350 af selskabets ansatte arbejder i Silkeborg.

JN Datas kunder er Jyske Bank, Nykredit, SDC, BEC, Bankdata og Silkeborg Data. Selskabet er ejet af Jyske Bank og Nykredit.

Du kan læse et interview med den tidligere direktør Claus Toxværd Østergaard om selskabets seneste regnskab her: JN Data: Vi har leveret 16 procent mere it til en lavere pris - det er vigtigere end vækst på toplinjen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital