ESDH giver Traen vind i sejlene

Det lille softwareselskab Traen har vind i sejlene og forventer stor fremgang i den kommende tid - ikke mindst på grund af selskabets medvirken i et af de mest vindende af FESD-konsortierne, hvor Traen er underleverandør til Accenture. Også andre nye ordrer har bidraget til optimismen hos administrerende direktør og stifter, Kenn Petersen.

Softwareselskabet Traen har stor succes med salget af sine dokumenthåndteringssystemer, som går strygende i takt med, at flere og flere offentlige organisationer og private virksomheder vender sig mod digitaliseringen.

Salget af blandt andet Traens eget Acadre-system og produkterne fra Hummingbird, som selskabet forhandler, har sat turbo på Traens omsætning, som er steget med 35 procent til 23 millioner kroner i regnskabsåret 2004, som sluttede med udgangen af juni.

Indtjeningen ikke fulgt med

Indtjeningen er dog ikke fuldt med i samme omfang, oplyser selskabets stifter og administrerende direktør, Kenn Petersen. Den ligger på samme niveau som i 2003, hvor selskabet fik en indtjening før skat på 2,3 millioner kroner.

Det skyldes ikke mindst, at Traen endnu ikke har bogført indtjeningen fra selskabet rolle som underleverandør til Accenture, der indtil videre har tegnet sig som en vinder af en række ordrer på det fællesoffentlige dokumenthåndterings-system, FESD.

Accenture-konsortiet - med Traen som underleverandør og Rambøll Informatik som rådgiver - leverer til kommunerne Ringsted, Sorø, Bramsnæs og Skibby samt de to amtslige såkaldte særtog i Ribe Amt og Sønderjyllands Amt.

- Vi har brugt rigtigt mange penge på FESD, som vi har investeret mellem 7.000 og 10.000 arbejdstimer i. Men selv om resten af firmaet har skullet løfte den tredjedel, der har arbejdet med FESD, er vi godt med med resultatet, siger Kenn Petersen.

Store forventninger

Han har fortsat store forventninger til FESD - og med god grund. For den overordnede hensigt med projektet er at koble store dele af den offentlige it-infrastruktur sammen til et central-system, så borgere, embedsmænd og virksomheder kan søge på tværs af de forskellige sektorer efter oplysninger.

I dag kræver især mange henvendelser til kommunerne, at de kommunale medarbejdere indhenter oplysninger fra amter, ministerier eller styrelser, og det foregår ofte med en kopimaskine og en kuvert. FESD-standarden skal danne grundlag for, at den trafik i langt højere omfang kan ske elektronisk med direkte adgang til de forskelle instansers systemer.

Foruden Accenture/Traen-konsortiet er CSC med Scan Jour og PLS som underleverandører samt norske Software Innovation med PLS og Ementor som underleverandører blevet udnævnt som FESD-leverandører til det offentlige.

Med de fireårige rammekontrakter i hånden vil det blive løsninger fra de tre konsortier, som organisationer i stat, amter og kommuner skal vælge imellem, når de vil kobles på det fællesoffentlige system.

Flere gode ordrer

Traen - der har ansat løbende i det seneste år og nu beskæftiger omkring 35 medarbejdere - har landet flere gode ordrer i den seneste tid, hvilket bidrager positivt på bundlinien, selv om selskabet endnu ikke er begyndt at høste gevinsten af sin ambitiøse investering i FESD.

Blandt andre har FOA, Silkeborg Kommune og et par andre nye større kunder, som er strengt hemmelige, indgået leveringsaftaler med Traen.

Kenn Petersen forventer, at væksten vil blive endnu mere voldsom i den kommende tid.

- Vi forventer en fremgang på 80 procent i år i forhold til forrige år, siger han.

Han forventer, at Traen i nuværende regnskabsår vil få et resultat i omegnen af 3,6 millioner kroner.

- Vi er sikre på, at vi lander godt i første halvår og på, at vi nok skal nå et pænt niveau for hele året, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere