Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Foto: Christoffer Lund-Hansen (Foto: Christoffer Lund-Hansen)

IBM klar med første finansielle blockchain-projekt: Bliver nu sat i produktion

Blockchain-løsningen World Wire er nu officielt tilgængelig på flere markedet. Løsningen er IBM's bud på grænseoverskridende betalinger i realtid med brug af digitale tokens.

IBM har netop annonceret, at selskabets blockchain-baserede betalingsnetværk til regulerede finansielle institutioner, World Wire, er sat i begrænset produktion.

Løsningen er designet til at optimere og accelerere udenlandsk valuta, grænseoverskridende betalinger og pengeoverførsler i realtid, oplyser selskabet.

Markedsført som "den nye finansielle jernbane," er World Wire ifølge IBM "det første af sin slags", der har formået at integrere betalingsmeddelelser, clearing og afvikling i et samlet netværk samtidig med, at brugerne kan vælge mellem en række forskellige digitale aktiver.

"Vi har oprettet et nyt type betalingsnetværk designet til at accelerere pengeoverførsler og omdanne grænseoverskridende betalinger for at lette pengebevægelsen i de lande, der har mest brug for det," lyder det fra general manager for IBM Blockhain, Marie Wieck.

Læs også: Mærsk og IBM's blockchain-projekt har nu været på prøve i 12 måneder: Her er resultaterne

I dag har World Wire ifølge IBM muliggjort blockchain-baserede betalinger i 72 lande med 47 forskellige valutaer og 44 banker som endepunkter.

World Wire bygger på Stellar-protokollen, en open source decentraliseret protokol for digitale betalingsmidler.

Seks internationale banker, herunder Banco Bradesco, Bank Busan og Rizal Commercial Banking Corporation, har ind til videre skrevet under på hensigtserklæringer om, at de vil udstede deres egne mønter via World Wire.

Går det som planlagt, vil netværket ud over at understøtte Stellar Lumens (XLM) og cryptoversionen ('stable coin') af US dollar også inkludere versioner i euro, koreanske won, brasilianske real, indonesiske rupiah og filippinske peso.

"Lokale reguleringer vil fortsætte med at guide aktiveringen, og IBM udvikler aktivt netværket med flere finansielle institutioner globalt," lyder det fra Big Blue.

Læs også:

Blockchain i praksis: Her er seks lovende pilotprojekter

Blockchain-guru: Her er de syv blockchain-muligheder, som du bør satse på




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere