Foto: Christoffer Lund-Hansen

IBM klar med første finansielle blockchain-projekt: Bliver nu sat i produktion

Blockchain-løsningen World Wire er nu officielt tilgængelig på flere markedet. Løsningen er IBM's bud på grænseoverskridende betalinger i realtid med brug af digitale tokens.

IBM har netop annonceret, at selskabets blockchain-baserede betalingsnetværk til regulerede finansielle institutioner, World Wire, er sat i begrænset produktion.

Løsningen er designet til at optimere og accelerere udenlandsk valuta, grænseoverskridende betalinger og pengeoverførsler i realtid, oplyser selskabet.

Markedsført som "den nye finansielle jernbane," er World Wire ifølge IBM "det første af sin slags", der har formået at integrere betalingsmeddelelser, clearing og afvikling i et samlet netværk samtidig med, at brugerne kan vælge mellem en række forskellige digitale aktiver.

"Vi har oprettet et nyt type betalingsnetværk designet til at accelerere pengeoverførsler og omdanne grænseoverskridende betalinger for at lette pengebevægelsen i de lande, der har mest brug for det," lyder det fra general manager for IBM Blockhain, Marie Wieck.

Læs også: Mærsk og IBM's blockchain-projekt har nu været på prøve i 12 måneder: Her er resultaterne

I dag har World Wire ifølge IBM muliggjort blockchain-baserede betalinger i 72 lande med 47 forskellige valutaer og 44 banker som endepunkter.

World Wire bygger på Stellar-protokollen, en open source decentraliseret protokol for digitale betalingsmidler.

Seks internationale banker, herunder Banco Bradesco, Bank Busan og Rizal Commercial Banking Corporation, har ind til videre skrevet under på hensigtserklæringer om, at de vil udstede deres egne mønter via World Wire.

Går det som planlagt, vil netværket ud over at understøtte Stellar Lumens (XLM) og cryptoversionen ('stable coin') af US dollar også inkludere versioner i euro, koreanske won, brasilianske real, indonesiske rupiah og filippinske peso.

"Lokale reguleringer vil fortsætte med at guide aktiveringen, og IBM udvikler aktivt netværket med flere finansielle institutioner globalt," lyder det fra Big Blue.

Læs også:

Blockchain i praksis: Her er seks lovende pilotprojekter

Blockchain-guru: Her er de syv blockchain-muligheder, som du bør satse på

Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Analytics, BI og big data: Få succes med de nye løsninger og teknologier

En række nye koncepter og teknologier vinder i disse år frem under kategorierne analytics, BI og big data. Det er et it-område i en rivende udvikling. Bliv klogere på de nye teknologier på denne konference.

24. april 2019 | Læs mere


Industri 4.0: IoT, data og den afgørende kobling til forretningen

På dette roundtable tager vi udgangspunkt i mulighederne inden for Industri 4.0, herunder Internet of Things i og uden for virksomheden samt de nye muligheder for ændrede kunderelationer. Rundbordsdiskussionen ledes af Computerworlds erfarne chefredaktør Lars Jacobsen og krydres med eksempler og erfaringer fra blandt andet Beijer Electronics. Undervejs vil der være rig lejlighed til at netværke med de øvrige deltagere og lære af deres erfaringer.

24. april 2019 | Læs mere


Digital Innovation Summit: Innovation og strategi - fra ide til forretning

I de bedste virksomheder er digitaliseringen og innovationen godt på vej til at flytte ud ad it-afdelingen og ind i hele virksomheden, hvor alle afdelinger tænker i nye processer og innovation. På Digital Innovation Summit kan du høre om konkrete projekter, værktøjer og metoder til at sat din digitale innovation og forretningsudvikling på skinner.

25. april 2019 | Læs mere


Premium
Dansk iværksætter står bag et af Europas hurtigst voksende it-selskaber: Her er hele historien om hans op- og nedture
Det danske it-selskab Anytech365 leverer så høje vækstrater, at det er kommet med på Financial Times liste over de hurtigst voksende virksomheder i Europa. Her er historien om den danske iværksætter Janus Rægaard Nielsen, der har to konkurser bag sig og leder virksomheden fra Marbella.
Computerworld
Overblik: Så meget betaler danske virksomheder i løn til it-medarbejderne - se listerne her
Overblik: Der er meget stor forskel på løn-niveauet for it-medarbejderne i de danske virksomheder. Få overblikket over, hvor lønnen er højest og lavest her.
CIO
SAP's nye nordiske direktør: "De seneste uger har jeg besøgt en del kunder her i Norden - og alle talte om at vende tilbage til en eller anden form for standard."
Det store ryk til cloud brød med mange års it-konsolidering og skabte komplicerede it-miljøer. Men nu peger kundernes kompas den anden vej, fortæller erfaren SAP-boss efter nordisk rundrejse.
White paper
Sådan gør du din forretning agil uden at komplicere netværkssikkerheden
Mange virksomheder er i gang med en form for digital transformation, i forhold til hvordan produkter og services bringes til markedet og i sidste ende levere værdi til kunderne. Men digital transformation bringer også kompleksitet med sig i forhold til dem der opererer netværket. I dette white paper kigger vi nærmere på, hvordan du laver en succesfuld transformation og gør dit netværk sikkert.