Foto: Christoffer Lund-Hansen

IBM klar med første finansielle blockchain-projekt: Bliver nu sat i produktion

Blockchain-løsningen World Wire er nu officielt tilgængelig på flere markedet. Løsningen er IBM's bud på grænseoverskridende betalinger i realtid med brug af digitale tokens.

IBM har netop annonceret, at selskabets blockchain-baserede betalingsnetværk til regulerede finansielle institutioner, World Wire, er sat i begrænset produktion.

Løsningen er designet til at optimere og accelerere udenlandsk valuta, grænseoverskridende betalinger og pengeoverførsler i realtid, oplyser selskabet.

Markedsført som "den nye finansielle jernbane," er World Wire ifølge IBM "det første af sin slags", der har formået at integrere betalingsmeddelelser, clearing og afvikling i et samlet netværk samtidig med, at brugerne kan vælge mellem en række forskellige digitale aktiver.

"Vi har oprettet et nyt type betalingsnetværk designet til at accelerere pengeoverførsler og omdanne grænseoverskridende betalinger for at lette pengebevægelsen i de lande, der har mest brug for det," lyder det fra general manager for IBM Blockhain, Marie Wieck.

Læs også: Mærsk og IBM's blockchain-projekt har nu været på prøve i 12 måneder: Her er resultaterne

I dag har World Wire ifølge IBM muliggjort blockchain-baserede betalinger i 72 lande med 47 forskellige valutaer og 44 banker som endepunkter.

World Wire bygger på Stellar-protokollen, en open source decentraliseret protokol for digitale betalingsmidler.

Seks internationale banker, herunder Banco Bradesco, Bank Busan og Rizal Commercial Banking Corporation, har ind til videre skrevet under på hensigtserklæringer om, at de vil udstede deres egne mønter via World Wire.

Går det som planlagt, vil netværket ud over at understøtte Stellar Lumens (XLM) og cryptoversionen ('stable coin') af US dollar også inkludere versioner i euro, koreanske won, brasilianske real, indonesiske rupiah og filippinske peso.

"Lokale reguleringer vil fortsætte med at guide aktiveringen, og IBM udvikler aktivt netværket med flere finansielle institutioner globalt," lyder det fra Big Blue.

Læs også:

Blockchain i praksis: Her er seks lovende pilotprojekter

Blockchain-guru: Her er de syv blockchain-muligheder, som du bør satse på

Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It service management - sikkerhed, kunstig intelligens og fremtidens muligheder

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

18. juni 2019 | Læs mere


Hack Day 2019

Hackerne er altid et skridt foran de virksomheder, der bliver angrebet: De udvikler nye angrebsformer og teknikker, og de kigger hele tiden nye steder hen. På Hack Day 2019 kan du få indsigt i, hvordan professionelle hackere tænker og arbejder i dag og med denne indsigt øge dine muligheder for at afværge eller minimere kommende angreb.

26. juni 2019 | Læs mere


Få succes med sourcing

Sourcing er en af de vigtigste strategiske discipliner i moderne it-drift. Uanset om du overvejer at in- eller outsource og hvad enten det er globalt eller lokalt, så kræver det viden og styr på aftaler og kontrakter.

21. august 2019 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
It-fejl hos politiet kan have givet forkerte domme gennem syv år
Der er blevet opdaget en fejl i forbindelse med politiets behandling af teledata. Det kan have konsekvenser for domme, der er blevet afsagt i en syvårig periode.
Computerworld
Huawei klar med patent på sit nye mobil-styresystem i ni europæiske lande
Den kinesiske mobilproducent Huawei er nu klar til at patentere sit nye styresystem til sine telefoner i ni europæiske lande.
CIO
Beslutningsprocesser, der slår ihjel
Men de fleste af os lever i en virksomhedskultur, hvor ingen er blevet fyret for at vælge IBM - og ingen er blevet fyret for at igangsætte endnu en analyse. Og man kommer måske et stykke vej med analyse. Men man kommer i mål med handling.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Vil du snydes når du skal vælge printløsning?
Svaret er forhåbentlig/naturligvis nej, men sandheden er at det er et reelt problem for mange virksomheder. I langt de fleste tilfælde skrives der under på kontrakter, der binder virksomheder til unødigt kostbare og langvarige leasing og lejeforløb, og underskriften er desværre bindende. Derfor – der er mange penge at spare ved at få den rigtige rådgivning og sætte sig ind i aftalerne, og vi har samlet 5 gode råd i dette whitepaper.