Hanekampen mellem Apple og Qualcomm eskalerer: Nu kan iPhones blive ramt af amerikansk importforbud

En amerikansk dommer anbefaler, at USA nedlægger et importforbud mod visse iPhone-modeller, der er produceret i Kina.

Apples iPhones, der bliver produceret i Kina, risikerer nu at blive ramt af et importforbud i USA.

Det sker efter, at en amerikansk dommer i en patentsag mellem Apple og Qualcomm har anbefalet, at der bliver nedlagt et importforbud på visse iPhone-modeller.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Den amerikanske handelskommission, U.S. International Trade Commission, skal nu tage stilling til om den ønsker at følge dommerens anbefaling.

Læs også: Apple forlangte formue af Qualcomm, hvis Qualcomm skulle blive ene-leverandør af modem-chip til iPhone

Overtræder patent på strømsparende chip
I den pågældende sag mener dommeren, at Apple sammen med Intel gør brug af en særlig strømbesparende funktion i iPhonens chips, der overtræder et af Qualcomms patenter.

Qualcomm har ligeledes argumenteret for, at Apple også har overtrådt to patenter, der relaterer sig til hastigheden og kvaliteten i telefonernes data-download, men her valgte dommeren ikke at give Qualcomm medhold.

Apple og Qualcomm har nu genmem flere år udkæmpet en juridisk hanekamp med hinanden.

En kamp der for alvor tog fart i starten af 2017, da Apple lagde sag an mod Qualcomm og beskyldte selskabet for at misbruge sin dominerende markedsposition til at blokere for konkurrenter og opkræve alt for høje licenspriser.

Efterfølgende har Apple droppet Qualcomm leverandør til sine iPhones, og anvender nu i stedet modemchips fra Intel.

Læs også:
Kina forbyder salg af iPhone X – og seks andre af Apples populære telefoner


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere






Premium
Stibo DX hæver omsætningen med 24 procent: Nærmer sig 200 millioner
Danske Stibo DX har øget omsætningen med 24 procent og nærmer sig med hastige skridt en omsætning på 200 millioner kroner. Selskabet planlægger nu nye investeringer og flere medarbejdere.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.