Artikel top billede

IBM's supercomputer 'Summit' der befinder sig på Oak Ridge National Laboratory

Kina indtager førstepladsen for flest supercomputere: Se listen her

Kina topper listen som det land, hvor man finder flest supercomputere. Her er listen over de leverandører med de hurtigste maskiner.

I disse dage afholdes den såkaldte Internationale Supercomputer-konference i Frankfurt.

Derfor har organisationen Top500 samlet en liste over de hurtigste supercomputere, og hvilke selskaber der står bag.

Det skriver mediet Venturebeat.com.

Hos leverandørerne bag de imponerende maskiner ender Lenovo på en førsteplads ud fra flest regnekræfter.

Læs mere her: Ny supercomputer kåret som klodens hurtigste: For første gang i fem år er den ikke længere kinesisk

Lenovos maskiner har sammenlagt en regnekraft på 302 såkaldte petaflops, der står for 'floating point operations per second', og opgør altså computerens samlet regnekraft målt på antal udregninger i sekundet.

Derefter følger de amerikanske selskaber på de efterfølgende pladser efter den kinesiske leverendør.

Nummer to på listen kommer fra den amerikanske rival IBM, der dog må se sig slået med knap 100 petaflops. Selskabets supercomputere sniger sig op på 207 af de såkaldte petaflops.

Dernæst finder vi et andet amerikansk selskab nemlig Cray, der kan mønstre 183 petaflops.

HPE ender som nummer fire mens kineserne igen indfinder sig på listen som nummer fem i form af selskabet Sugon.

Kina topper listen

Ser vi på antallet af supercomputere, så er Kina også sejrherren ifølge opgørelsen fra Top500.

Lenovo står nemlig bag 174 supercomputere mens de øvrige kinesiske selskaber Ispur og Sugon står bag henholdvis 71 og 63.

Det løber op i, i alt 219 maskiner fra kinesiske selskaber mens de amerikanske selskaber halter efter med kun omkring halvt så mange nemlig 116 i alt.

Læs også: HPE køber en af verdens stærkeste supercomputer-producenter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Margrethe Vestager langer ud efter Apples monopol i App Store: “Hvorfor accepterer vi, at der kun er én app-store på vores telefon?"
Interview: Apple kan ikke blive ved med at sidde på eneretten til at hente apps til iPhones. Det mener den danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager, der har indledt en sag mod selskabet. “Hvis først du har købt en iPhone, så har Apple monopol gennem sin App Store,” siger Vestager til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.