Artikel top billede

Derfor har danske virksomheder det svært på det kinesiske marked: "I 2018 så vi, at der kom mange flere love, man som virksomhed skulle overholde"

Danske virksomheders ekspansionsplaner til det kinesiske marked er udfordret af et lovgivningssystem, som kan være svært at operere under, viser en ny rapport

Kina - verdens største marked for digitale løsninger - har omkring 800 millioner internetbrugere. Og det lyder da bare meget godt, når man som dansk virksomhed vil på jagt efter flere potentielle kunder.

Men selvom Kinas regering er blødt op for udenlandske virksomheder i de seneste par år, har langt fra alle danske virksomheder lige stort held med at drage mod Fjernøsten.

Det konkluderer en ny rapport fra Det Danske Handelskammer i Kina, der har kondenseret en række erfaringer fra danske virksomheders vigør i Kina.

Det skriver Finans.

Rapporten peger på, at det navnlig er det politiske system og de mange love, som danske virksomheder kan have svært ved agere i.

"I 2018 så vi, at der kom mange flere love, man som virksomhed skulle overholde. Kineserne er begyndt at håndhæve flere eksisterende love, som ikke blev håndhævet før. Det er især hos de små og mellemstore virksomheder, at det bliver et problem, for de har ikke altid ressourcerne til at sikre, at de imødekommer disse ændringer," lyder det fra Mads Vesterager, leder af handelskammeret i Kina, til Finans.

Læs også: Tradeshift advarer andre virksomheder mod det kinesiske marked: “Man ender med at føle sig snøret og manipuleret”

Et af de områder, som danske virksomheder finder særlig problematisk, vedrører cybersikkerhed, hvor en ny lov blandt andet har lagt op til, at de kinesiske myndigheder skal have adgang til alle virksomhedens servere.

Og så er der kopivareproduktionen i Kina, som man som dansk virksomhed er nødt til at sluge et vist stykke af vejen.

For selvom verdens folkerigeste land ifølge Kina-ekspert Christina Boustrup aldrig har været mere motiverede for at håndhæve lovgivningen, er det ikke ensbetydende med, at alt er på plads.

Den danske robotvirksomhed Mobile Industrial Robots fortæller således også over for Finans, at man må accepterer, at et juridisk patentforsvar i Kina er umuligt.

For den danske robotvirksomhed drejer det sig derfor helt basalt om at opveje ulemperne mod det enorme markedspotentiale.

Læs også: Kineserne kommer - hvad gør vi?: "Det bliver som en stor tsunami"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere