Med MacOS Catalina kan din iPad fungere som ekstern skærm og tegneplade.

Apple udgiver nyt styresystem til Mac: Nu vil visse apps ikke længere fungere

Sådan får du fingrene i Apples spritnye Mac OS Catalina styresystem. Bemærk dog, at visse apps ikke understøttes længere.

Apple slipper denne uge en ny version af Mac-styresystemet Mac OS løs.

Det nye styresystem deler som seneste udgaver navn med kendte, californiske naturseværdigheder. Denne gang går turen til ’Catalina’ opkaldt efter øen Santa Catalina sydvest for Los Angeles.

Med det nye systemsoftware følger tre nye applikationer: En podcast app, en Apple-TV app samt en dedikeret Apple Music app. Nyeste Mac OS betyder samtidigt et farvel til iTunes app.

Dertil kommer en stribe opdateringer til eksisterende apps samt en ’Sidecar’-feature, der gør det muligt at benytte en iPad som ekstern skærm eller en tegneplade i samspil med Apple Pencil.

Du kan læse om alle nyhederne i Mac OS i Computerworlds gennemgang her: Nu kommer Apples helt nye styresystem: Se de største nyheder i MacOS Catalina her

Fungerer ikke med alle enheder og apps
Inden det nye styresystem installeres, er det vigtig at bemærke, at Mac OS Catalina ikke understøtter 32-bit applikationer, hvorfor styresystemet vil advare brugerne om, at visse apps ikke længere vil fungere ved en opdatering.

Mac OS Catalina er kompatibel med følgende Apple-enheder:
  • Macbook fra 2015 eller nyere
  • iMac fra 2012 eller nyere
  • Macbook Air fra 2012 eller nyere
  • iMac Pro fra 2017 eller nyere
  • Macbook Pro fra 2012 eller nyere
  • Mac Pro fra 2013 eller nyere
  • Mac mini fra 2012 eller nyere.
Se også: Apple flytter Mac-produktion til USAPremium
Derfor er SAP ramt af kæmpe nedtur trods stor stigning i indtjeningen
ComputerViews: Mægtige SAP’s markedsværdi er på et øjeblik styrtdykket i den største enkeltstående nedtur for selskabet siden 1999. Selskabet er krise. Se her hvorfor.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.