Så må bankerne igen bruge Office 365: Ny aftale skåret til af Finanstilsynet, JN Data og Microsoft

Finanstilsynet sagde i november nej til JN Datas aftale med Microsoft om Office 365 og dermed store dele af banksektoren. Men nu er aftalen skåret til og godkendt.

Den danske banksektor har været afskåret fra at bruge Office 365 i den seneste måneds tid.

Finanstilsynet ville ikke godkende en pasus i JN Datas kontrakt med Microsoft, som handler om godkendelse af underleverandører.

Men nu er striden løst, så den danske banksektor atter kan benytte Office 365, skriver JN Data på sin hjemmeside.

“JN Data har fået bekræftet af Finanstilsynet, at virksomheden og dermed store dele af den finansielle sektor lever op til kravene i Outsourcingbekendtgørelsen”, skriver JN Data.

JN Data leverer it-drift til Jyske Bank, Nykredit, Silkeborg Data, Bankdata, BEC og SDC.

Selskabet betjener omkring en tredjedel af arbejdspladserne i den danske finansielle sektor. Omkring 200 pengeinstitutter kører på JN Datas infrastruktur.

Ifølge JN Data har selskabet været i tæt dialog med både Finanstilsynet og Microsoft for at få skåret kontrakten til, så den kunne godkendes.

Stridens kerne
Konkret handler striden som nævnt om en bestemt pasus i JN Datas kontrakt med Microsoft. Den fastslog tidligere, at Microsoft havde ret til at anvende nye underleverandører, hvis blot JN Data fik besked om det med seks måneders varsel.

Det kan du læse mere om her: Finanstilsynet siger nej til finanssektorens brug af Office 365: Særligt vilkår i Microsoft-kontrakt er i strid med reglerne

Hvis JN Data ikke ville acceptere de nye underleverandører, som Microsoft altså vælger til håndtering af data, ville JN Data ikke længere kunne bruge de pågældende services.

Lige netop det er ikke OK ifølge den såkaldte Outsourcingbekendtgørelse. Den siger, at ‘outsourcingvirksomheden udtrykkeligt (aktivt skal) godkende leverandørens eller underleverandørens eventuelle videreoutsourcing af de outsourcede opgaver, førend leverandøren er berettiget til at anvende underleverandøren."

Hvordan den nye formulering i JN Datas kontrakt med Microsoft om dette punkt nu konkret er ændret, fremgår ikke af JN Datas meddelelse på hjemmesiden.

Men JN Data fastslår, at meldingen fra Finanstilsynet betyder, at “en betydelig del af hele den finansielle sektor fortsat kan udnytte de mange muligheder, som Microsoft Office 365 Cloud byder på.”

“Det glæder mig, at vi i en god proces med Finanstilsynet og Microsoft har fundet en løsning, der betyder, at vi nu efterlever kravene i Outsourcingbekendtgørelsen, så vi fortsat kan bruge Microsoft Office 365 Cloud. Når jeg siger vi, henviser jeg selvfølgelig til det fællesskab med Jyske Bank, Nykredit og de tre bankcentraler Bankdata, BEC og SDC, som JN Data er en del af”, lyder det fra administrerende direktør i JN Data Søren Lindgaard.Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.