Så må bankerne igen bruge Office 365: Ny aftale skåret til af Finanstilsynet, JN Data og Microsoft

Finanstilsynet sagde i november nej til JN Datas aftale med Microsoft om Office 365 og dermed store dele af banksektoren. Men nu er aftalen skåret til og godkendt.

Den danske banksektor har været afskåret fra at bruge Office 365 i den seneste måneds tid.

Finanstilsynet ville ikke godkende en pasus i JN Datas kontrakt med Microsoft, som handler om godkendelse af underleverandører.

Men nu er striden løst, så den danske banksektor atter kan benytte Office 365, skriver JN Data på sin hjemmeside.

“JN Data har fået bekræftet af Finanstilsynet, at virksomheden og dermed store dele af den finansielle sektor lever op til kravene i Outsourcingbekendtgørelsen”, skriver JN Data.

JN Data leverer it-drift til Jyske Bank, Nykredit, Silkeborg Data, Bankdata, BEC og SDC.

Selskabet betjener omkring en tredjedel af arbejdspladserne i den danske finansielle sektor. Omkring 200 pengeinstitutter kører på JN Datas infrastruktur.

Ifølge JN Data har selskabet været i tæt dialog med både Finanstilsynet og Microsoft for at få skåret kontrakten til, så den kunne godkendes.

Stridens kerne
Konkret handler striden som nævnt om en bestemt pasus i JN Datas kontrakt med Microsoft. Den fastslog tidligere, at Microsoft havde ret til at anvende nye underleverandører, hvis blot JN Data fik besked om det med seks måneders varsel.

Det kan du læse mere om her: Finanstilsynet siger nej til finanssektorens brug af Office 365: Særligt vilkår i Microsoft-kontrakt er i strid med reglerne

Hvis JN Data ikke ville acceptere de nye underleverandører, som Microsoft altså vælger til håndtering af data, ville JN Data ikke længere kunne bruge de pågældende services.

Lige netop det er ikke OK ifølge den såkaldte Outsourcingbekendtgørelse. Den siger, at ‘outsourcingvirksomheden udtrykkeligt (aktivt skal) godkende leverandørens eller underleverandørens eventuelle videreoutsourcing af de outsourcede opgaver, førend leverandøren er berettiget til at anvende underleverandøren."

Hvordan den nye formulering i JN Datas kontrakt med Microsoft om dette punkt nu konkret er ændret, fremgår ikke af JN Datas meddelelse på hjemmesiden.

Men JN Data fastslår, at meldingen fra Finanstilsynet betyder, at “en betydelig del af hele den finansielle sektor fortsat kan udnytte de mange muligheder, som Microsoft Office 365 Cloud byder på.”

“Det glæder mig, at vi i en god proces med Finanstilsynet og Microsoft har fundet en løsning, der betyder, at vi nu efterlever kravene i Outsourcingbekendtgørelsen, så vi fortsat kan bruge Microsoft Office 365 Cloud. Når jeg siger vi, henviser jeg selvfølgelig til det fællesskab med Jyske Bank, Nykredit og de tre bankcentraler Bankdata, BEC og SDC, som JN Data er en del af”, lyder det fra administrerende direktør i JN Data Søren Lindgaard.Premium
Nvidia RTX 3080 til test: Her sættes en ny standard – og trods prisen er det på mange måder et stærkt køb
Der er ikke nogen tvivl om, at der er krummer i Nvidias nye high-end grafikkort. Det ligner endda et særdeles godt køb trods den høje pris.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gearer du Cloud og IoT for at accelerere din digitale transformationsstrategi
Print er fortsat en værdifuld og integreret forretningsfunktion, men organisationer har svært ved at se sammenhængen mellem print og de bredere strategiske it-initiativer, såsom it-outsourcing, cloud migration og digital transformation. IoT får også stadig mere opmærksomhed og dataanalyse af allestedsnærværende implementering af IoT-teknologi, får betydelig opmærksomhed og traction. På verdensplan har 61% af de adspurgte virksomheder implementeret IoT projekter, mens yderligere 27% har planer om at implementere det indenfor de næste 12 måneder. Lige så vigtigt er det at hele 85% af alle IoT beslutningstagere i organisationerne har et budget allokeret til IoT projekter. Dette whitepaper bruger data fra en nylig undersøgelse fra IDC, som undersøger hvordan virksomheder prioriterer strategiske it-investeringer, som driver den digitale transformation og kigger mere specifikt på hvordan disse investeringer kan mappes til langsigtede krav omkring brugen af papir og print.