Avis: Sikkerhedsfirmaet Avast videresælger informationer om brugernes browser-vaner

Avast, der har mere end 400 millioner kunder, sælger data om brugernes adfærd og vaner på internettet videre til tredjepart. Ifølge Avasts direktør, Ondrej Vlcek, er der dog på ingen måder tale om en privacy-skandale.

Det tjekkiske sikkerhedsfirma Avast med mere end 400 millioner kunder verden over sælger informationer om kundernes browser-historie og internetvaner videre.

Det har Avast gjort siden 2013.

Det skriver Forbes, som også beretter, at det har fået nogle til at kalde Avasts metoder for 'spyware', hvilket netop er, hvad sikkerhedsselskabet forsøger at beskytte kunderne mod.

Metoderne har ført til, at Mozilla og Opera har fjernet nogle udvidelser fra Avast i deres applikationsbutikker.

Læs også: Antivirus-leverandør ramt af hackerangreb: Medarbejder fik stjålet sine loginoplysninger

Avast: Det er ikke en privacy-skandale
Ifølge Avasts direktør, Ondrej Vlcek, er der dog på ingen måder tale om en privacy-skandale.

De kundeinformationer, som selskabet sælger, kan nemlig ikke spores tilbage til individuelle brugere, bedyrer han.

Han forklarer, at Avast indsamler brugernes internet-aktivitet via selskabets såkaldte browser-tilføjelsesprogrammer.

Men før det data lander på Avasts servere, bliver det filtreret for alle informationer, der kan afsløre enkeltpersoners identitet.

Herefter bliver alt data analyseret af Jumpshot - en virksomhed, der er 65 procent ejet af Avast, for til sidst at blive solgt videre.

Ondrej Vlcek pointerer, at det data, der bliver solgt videre, er indsigt i en større gruppe internetbrugeres vaner.

"For eksempel kan det vise en procentdel af besøgende, som kom fra et en hjemmeside til en anden. Det kan være brugbart for alle, der monitorerer en reklamekampagne," lyder det fra Avast-direktøren.

Han understreger, at selskabet ikke tillader, at annoncører eller tredjepart kan få adgang til data via Avast, der kan bruges til at målrette sig mod specifikke individer.

Læs også: Her er de bedste antivirus-programmer lige nu: Store kendte selskaber er ikke med i toppenYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Danmarks Statistik skifter fra Oracle og SAS Institute til open source-platforme for at spare på licensbetalinger: "Vi ser et teknologi-landskab, hvor nogle af de store spillere er ved at blive overhalet af nye letvægtsprodukter"
Interview: For at nedbringe udgifterne til de årlige licensbetalinger mindsker Danmarks Statistik forbruget af kerner hos Oracle og SAS Institute for i stedet at bruge open source-platforme. "Vi har haft sindssygt gode resultater med at introducere dem. På de åbne platforme kan vi bygge en del mere selv," siger CIO Annie Stahel. Se platformene her.
Computerworld
NemID ramt af nedbrud
Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Det skal dit endpoint detection and response-system kunne
EDR, eller endpoint detection and response, lovede egentlig bedre it-sikkerhed og bedre overblik. Men resultaterne er ikke helt overbevisende. I dette whitepaper kan du læse om nogle af begrundelserne for, at traditionel EDR kan drille – blandt andet et systemerne kæmper med manglende integration af data fra andre kilder. Samtidig får du i dette whitepaper en checkliste for, hvad du kan forvente at dit endpoint detection and response-system skal kunne samt en række relevante use cases.