Bog: Når det hele krakker

I A History of the United States in Five Crashes: Stock Market Meltdowns That Defined a Nation giver aktieekspert sit bud på mekanismerne bag børskrak og på, hvordan de har været med til at forme den moderne historie og samfundsudvikling.

Vi er nok mange, der aktuelt har samme anstrengte forhold til vores pensionsopsparing og aktieportefølje som til en maltrakteret rotte, katten har slæbt med ind på stuegulvet: Vi ved, at den er der, men har ikke for alvor lyst til at kigge..

Men ligesom opture og værdistigninger på aktiemarkedet har skabt enorm dynamik i moderne samfund, har børskrak også været blandt de definerende elementer i vores historie.

I “A History of the United States in Five Crashes: Stock Market Meltdowns That Defined a Nation” beretter Scott Nations – ja, det hedder han faktisk – om de forløb og mekanismer, der i fem tilfælde har fået markedet til at gå ned med et brag.

Trækker de store linjer op
Nations trækker linjerne op hele vejen fra det første store krak i 1907 og Black Tuesday i 1929, der indvarslede The Great Depression.

Men han ser også på de mekanismer, der første til tab af enorme værdier i nyere tid og bl.a. indvarslede finanskrisen i 2008 og på, hvordan aktienedturene har påvirket historien efterfølgende.

Scott Nations er selv trader, optræder hyppigt som børsekspert på CNBC og i A History of the United States in Five Crashes beretter han underholdende og vidende om både de bagvedliggende årsager til, hvorfor det kan gå galt på børsmarkedet.

Ligeledes giver han sit bud på, hvordan man kan afbøde kommende nedture. Hvilket måske havde været værd at lytte til for et par uger siden.

Bogen udkom i 2018 og er således ikke helt ny, men ikke desto mindre ekstremt aktuel.

For måske historien kan give et fingerpeg om, hvad der – på godt og ondt – er i vente, når coronapandemien og den aktuelle aktiepanik er drevet over og hverdagen indfinder sig igen.

A History of the United States in Five Crashes: Stock Market Meltdowns That Defined a Nation. Forfatter: Scott Nations. Udkommet 2018.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Sådan får du overblikket over hele dit it-landskab
Få adgang til seks konkrete use cases og fokusområder der hjælper dig med at skabe overblik over dit samlede it-landskab. For hver use case er der en række gode spørgsmål, du bør stille dig selv og erfaringer du kan lære af. Blandt andet erfaringer med overraskende opdateringer, ældre enheder eller ukendte enheder på netværket.