Bog: Når det hele krakker

I A History of the United States in Five Crashes: Stock Market Meltdowns That Defined a Nation giver aktieekspert sit bud på mekanismerne bag børskrak og på, hvordan de har været med til at forme den moderne historie og samfundsudvikling.

Vi er nok mange, der aktuelt har samme anstrengte forhold til vores pensionsopsparing og aktieportefølje som til en maltrakteret rotte, katten har slæbt med ind på stuegulvet: Vi ved, at den er der, men har ikke for alvor lyst til at kigge..

Men ligesom opture og værdistigninger på aktiemarkedet har skabt enorm dynamik i moderne samfund, har børskrak også været blandt de definerende elementer i vores historie.

I “A History of the United States in Five Crashes: Stock Market Meltdowns That Defined a Nation” beretter Scott Nations – ja, det hedder han faktisk – om de forløb og mekanismer, der i fem tilfælde har fået markedet til at gå ned med et brag.

Trækker de store linjer op
Nations trækker linjerne op hele vejen fra det første store krak i 1907 og Black Tuesday i 1929, der indvarslede The Great Depression.

Men han ser også på de mekanismer, der første til tab af enorme værdier i nyere tid og bl.a. indvarslede finanskrisen i 2008 og på, hvordan aktienedturene har påvirket historien efterfølgende.

Scott Nations er selv trader, optræder hyppigt som børsekspert på CNBC og i A History of the United States in Five Crashes beretter han underholdende og vidende om både de bagvedliggende årsager til, hvorfor det kan gå galt på børsmarkedet.

Ligeledes giver han sit bud på, hvordan man kan afbøde kommende nedture. Hvilket måske havde været værd at lytte til for et par uger siden.

Bogen udkom i 2018 og er således ikke helt ny, men ikke desto mindre ekstremt aktuel.

For måske historien kan give et fingerpeg om, hvad der – på godt og ondt – er i vente, når coronapandemien og den aktuelle aktiepanik er drevet over og hverdagen indfinder sig igen.

A History of the United States in Five Crashes: Stock Market Meltdowns That Defined a Nation. Forfatter: Scott Nations. Udkommet 2018.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.