Niels Henrik Sodemann, Camilla Ley Valentin, Martin Pronk (Foto: Queue-it)

Danske Queue-it solgt til kapitalfond: Lægger trecifret millionbeløb på bordet for 75 procent af selskabet

Opdateret torsdag 07:10 Kapitalfonden Gro Capital overtager 75 procent af den danske it-succes Queue-it fra de tre stiftere, Niels Henrik Sodemann, Camilla Ley Valentin og Martin Pronk.

Kapitalfonden Gro Capital overtager den fremadstormende danske it-succes, Queue-it.

Ifølge Børsen lægger Gro Capital et ‘mindre trecifret millionbeløb’ på bordet for at overtage 75 procent af selskabet.

Queue-itstår bag et kø-system til websites, der kan sikre, at de ikke crasher, når de udsættes for pres.

Systemet er blevet anvendt af blandt andre Nemlig.com under corona-krisen, der har fået brugerne til at strømme til sitet i en grad, som Nemlig.com ikke ville kunne holde til.

Queue-it har kunder i både Europa, USA og Asien. Selskabet blev grundlagt i 2010 af Niels Henrik Sodemann, Camilla Ley Valentin og Martin Pronk og har i dag omkring 85 medarbejdere fordelt på København, Minneapolis i USA og Sydney i Australien.

Queue-it meddeler til Computerworld, at de tre stiftere med salget trækker sig helt ud ad ejerkredsen, da de 75 procent af aktierne udgør deres samlede ejerandel.

Selskabets omsætning er i gennemsnit steget med 40 procent om året i de seneste fire år, meddeler det.

"Gennem hele Queue-its rejse har vi været målsatte på at bevise, at det i den grad er muligt at vækste et dansk selskab. Så det var også vigtigt for os i vores evaluering af mulige investerings-partnere," siger CEO Niels Henrik Sodemann med henvisning til valget af danske GRO Capital.

"Vi er meget lykkelige over, at vi er i stand til at indgå partnerskab med sådan en stærk, lokal fond for at sætte skub i den fremtidige vækst," siger han.

“Formålet har ikke været at sælge, men lige siden vi stiftede selskabet i 2010, har vi arbejdet med en teori om, at vi gerne vil tage selskabet til næste niveau. Og derfor indledte vi en struktureret salgsproces,” siger Niels Henrik Sodemann til Børsen.

Gro Capital meddeler til Computerworld, at selskabets med sin investering sigter efter at sætte yderligere skub i Queue-its produkt-innovation, udvikling af partnernetværket, forøgelse af salg og marketing samt udvide selskabets markedsposition på ikke mindst det store amerikanske marked samt i Europa og Asien.

Opdateret torsdag klokken 07:10 på baggrund af udsendt pressemeddelelse.
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
Analyseinstituttet Vanson Bourne foretog i august 2018 en markedsanalyse på vegne af TrueCommerce. Her blev 300 europæiske detail- og produktionsvirksomheder spurgt til deres nuværende samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis bruges fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.