(Foto: Dan Jensen)

Hitman-stifter sælger sit nye selskab til japansk kæmpe-firma: AI-løsning skal nu rulles ud på fabrikker

Mægtige japanske Yokogawa overtager den lille danske startup Grazper, der har Hitman-stifterne David Guldbrandsen og Janos Flösser i ledelsen. Selskabets AI-løsning skal nu rulles ud på fabrikker og i industrien.

Det store japanske industri-selskab Yokogawa Electric med 19.000 ansatte verden overtager den lille danske startup Grazper, der står bag en AI-baseret løsning til ansigtsgenkendelse.

Bag Grazper står blandt andre David Guldbrandsen, der i 1998 var med til at stifte den danske spil-industris måske største succes, Hitman.

Med i Grazpers bestyrelse er også Janos Flösser, der ligeledes i en årrække var medejer af og CEO for selskabet bag Hitman, IO Interactive.

Janos Flössers kapitalfond Promentum Equity Partners har da også investeret i Grazper gennem årene.

meddeler, at selskabet vil anvende Grazpers avancerede teknologier i ‘en vifte af den eksisterende forretnign samt til at udvikle nye industrielle AI-løsninger.’

Det store japanske selskab udvikler blandt andet AI-løsninger til fabrikker og lignende.

“Grazpers teknologi vil gøre selskabet i stand til at levere løsninger, der anvender AI til billed-analyse, der kan levere data til for eksempel robotter, detektering af anormaliteter på fabrikker og monitering af sikkerheds-kameraer,” lyder det fra det japanske selskab i denne udsendte meddelelse.

Løbende underskud
Selskaberne oplyser ikke, hvor meget Yokogawa Electric betaler for det lille danske selskab, der har et par håndfulde højt specialiserede medarbejdere på kontoret i København.

Grazper blev etableret i 2015 har endnu ikke haft overskud. Selskabet kom i 2019 ud med et underskud på 5,5 millioner kroner. I 2018 tabte det 3,7 millioner kroner og i 2017 1,4 millioner kroner.

Alle årene har selskabets ledelse regnet resultaterne for at være tilfredstillende og på linie med de opsatte forventninger.

Selskabet meddeler kortfattet, at det ser frem til at 'fortsætte udviklingen af nye innovative AI-løsninger sammen med Yokogawa.'

IO Interactive er stiftet af David Guldbrandsen, Karsten Hvidberg, Jacob Andersen, Jesper Jørgensen, Martin Pollas, Rasmus Kjær og Janos Flösser.

I 2004 blev virksomheden solgt til den britiske spilproducent Eidos for 256 millioner danske kroner.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Et kig på The Nordic 2020 Databerg Report
Cloud-teknologien har i sig selv ikke en lang historie, men dét den har ændret og udviklet på den relativt korte tid, er ganske imponerende. Med den udvikling er fulgt en forståelse for, hvad der kan opnås ved at etablere et cloud miljø, og specielt inden for de sidste 5 år er det gået rigtig stærkt. Der er ikke længere tale om en simpel data storage mekanisme, men et helt unikt forretningsredskab. En undersøgelse foretaget i 2015 og 2020 af Veritas og Vanson Bourne viser dog, at adoptionen af cloud i de nordiske lande, ikke er kommet så langt, som forventet for 5 år siden. Men markedsperspektivet omkring værdierne ved cloud services er modnet og de nuværende forventninger er mere realistiske. Men hvad er perspektiverne egentlig? Det kan du blive klogere på i dette whitepaper.