Film: Omprogrammering sender hårdtslående robotbaby i armene på gangstere

Sci-Fi-dramaet Chappie af roste Neill Blomkamp er blevet tilgængelig på Netflix og følger en veludstyret politirobot, der opdrages af en flok gangstere.

Robotter bliver en stadig mere nyttig del af vores liv, og det er let at tildele det lille bundt algoritmer og mekanik en vis menneskelighed. Undertegnede er for eksempel næppe den eneste, der i al fredsommelighed bebrejder plænerobotten, når den endnu engang kører fast i et hul.

Hollywood tager den dog som sædvanlig et skridt videre. Hvilket Schwarzeneggers skiftevis slemme og venligtsindede Terminator er et godt eksempel på.

Et andet og knap så kendt eksempel er 2015-filmen Chappie, der for nylig endelig kom på Netflix.

Her følger man en hårdtslående politirobot, der i forbindelse med en noget uplanlagt omprogrammering vågner op i samme kognitive og følelsesmæssige tilstand som et nyfødt barn.

Den får navnet Chappie og oplæres af en flok gangstere, der ser potentialet i at have en automatisk dræber på deres side.

Men Chappie vækker moderfølelser hos det ene bandemedlem, Yolanda, der prøver at opdrage robotten som et barn. Blandt andet med det resultat, at den udvikler moral, næstekærlighed og loyalitet.

Det er egenskaber, der kan være lidt upraktiske i Johannesburgs allerhårdeste kvarterer, og alt går naturligvis heller ikke helt glat.

Instruktøren er sydafrikanske Neill Blomkamp – kendt for District 9 og Elysium – og på rollelisten er blandt andet Dev Patel, Hugh Jackman og Sigourney Weaver.

Filmen har fået kritik for, at nogle af de medvirkende forekommer en smule endimensionelle, og den kritik er måske nok berettiget.

Til gengæld er Chappie i sig selv et rørende og sammensat bekendtskab, som man instinktivt holder med fra start til slut – og filmen er ganske afgjort en hyggelig aften værd med popcorn og cola i sofaen.

Film: Chappie. Instruktør: Neill Blomkamp. Kan ses på: Netflix (samt en række udlejningstjenester)


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
SKI stadfæster afgørelse: Atea må fortsat deltage i offentlige udbud
I 2018 fik Atea lov til at byde med på offentlige udbud trods den store bestikkelsessag. Nu fastholder SKI og Økonomistyrelsen den afgørelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.