Apples hemmelige ARM-computer banker Microsoft Surface i hastighedstest

En hastighedstest viser, at Apples nye computere med ARM-chips ser ud til at blive en hel del hurtigere end Microsofts Surface X.

Senere på året vil Apple præsentere de første Mac-computere, der er udstyret med selskabets egne chips designet efter ARM-standarden.

Men allerede nu kan Apples app-udviklere ansøge om at få adgang til et såkaldt Developer Transition Kit, som de kan bruge til at lave versioner af deres apps, som understøtter ARM-standarden.

Developer Transisition Kittet består af en Mac Mini, der er udstyret med den A12Z-chip, der også sidder i den seneste udgave af Apples iPad Pro.

En benchmark test af den særlige Mac Mini dog viser ifølge Apple-mediet Macrumours nu, at den er hurtigere end Microsoft Surface Pro-X, der også gør brug af en ARM-processor.

Det er på trods af at Mac Minien afvikler en emuleret udgave af benchmarkprogrammet Geekbench via Apples emulator Rosetta 2, mens Microsoft Surface Pro X afvikler Geekbench native.

Læs også: Derfor kan Apples dristige processor-revolution give Mac'en længeventet renæssance - men det kan også blive dødsstødet

Bygger på to år gammel chip
Ifølge Macrumours får den særlige Mac Mini en gennemsnitlige score på 833, når den kører på en kerne, mens den får en multi core-score på 2871.

Til sammenligning får Microsoft Surface en single core score på 726 og en multicore score 2831.

Apples A12Z-processor er næsten identisk med den to år gamle A12X, der sad i iPad Pro’en fra 2018. Den eneste betydelig forskel er, at Apple med 12Z har åbnet for en ekstra GPU-kerne, som var låst i A12X-processoren.

Ifølge Macrumours lader det dog til, at Apple har pålagt A12Z-chippen i Mac Minien nogle begrænsninger, og derfor anvender den tilsyneladende kun halvdelen af kerner. Derfor performer Mac Minien også dårlige end den eneste iPad Pro, der ien tilsvarende geekbench-test får en singlecore score på 1118 og en multicore score på 4625.

Læs testen af Surface X her: En måned med Microsoft Surface Pro X
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Premium
SKI søger ny ene-leverandør til kæmpe kontrakt på 637 millioner kroner
SKI søger leverandør til ny ramme-aftale til 637 millioner kroner. Leverandøren bliver ene-leverandør af tablet-computere til en stor del af det offentlige marked.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.