Artikel top billede

Apples hemmelige ARM-computer banker Microsoft Surface i hastighedstest

En hastighedstest viser, at Apples nye computere med ARM-chips ser ud til at blive en hel del hurtigere end Microsofts Surface X.

Senere på året vil Apple præsentere de første Mac-computere, der er udstyret med selskabets egne chips designet efter ARM-standarden.

Men allerede nu kan Apples app-udviklere ansøge om at få adgang til et såkaldt Developer Transition Kit, som de kan bruge til at lave versioner af deres apps, som understøtter ARM-standarden.

Developer Transisition Kittet består af en Mac Mini, der er udstyret med den A12Z-chip, der også sidder i den seneste udgave af Apples iPad Pro.

En benchmark test af den særlige Mac Mini dog viser ifølge Apple-mediet Macrumours nu, at den er hurtigere end Microsoft Surface Pro-X, der også gør brug af en ARM-processor.

Det er på trods af at Mac Minien afvikler en emuleret udgave af benchmarkprogrammet Geekbench via Apples emulator Rosetta 2, mens Microsoft Surface Pro X afvikler Geekbench native.

Læs også: Derfor kan Apples dristige processor-revolution give Mac'en længeventet renæssance - men det kan også blive dødsstødet

Bygger på to år gammel chip

Ifølge Macrumours får den særlige Mac Mini en gennemsnitlige score på 833, når den kører på en kerne, mens den får en multi core-score på 2871.

Til sammenligning får Microsoft Surface en single core score på 726 og en multicore score 2831.

Apples A12Z-processor er næsten identisk med den to år gamle A12X, der sad i iPad Pro’en fra 2018. Den eneste betydelig forskel er, at Apple med 12Z har åbnet for en ekstra GPU-kerne, som var låst i A12X-processoren.

Ifølge Macrumours lader det dog til, at Apple har pålagt A12Z-chippen i Mac Minien nogle begrænsninger, og derfor anvender den tilsyneladende kun halvdelen af kerner. Derfor performer Mac Minien også dårlige end den eneste iPad Pro, der ien tilsvarende geekbench-test får en singlecore score på 1118 og en multicore score på 4625.

Læs testen af Surface X her: En måned med Microsoft Surface Pro X




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere