Photo by thom masat on Unsplash

Efter omstridt lov: Facebook, Google og Twitter stopper udlevering af brugerdata til Hong Kong

Kina har vedtaget en ny omstridt sikkerhedslov, der blandt andet begrænser ytringsfriheden for borgerne i Hong Kong, og det får nu Facebook, Google og Twitter til at sætte et midlertidigt stop for udlevering af data til myndighederne i Hong Kong.

Facebook, Google, Twitter og besked-appen Telegram oplyser, at de i en midlertidig periode ikke længere vil behandle anmodninger om adgang til brugerdata fra myndighederne i Hong Kong.

Det skriver New York Times.

Tech-virksomhedernes tiltag kommer efter, at de kinesiske myndigheder har vedtaget en ny national sikkerhedslov for Hong Kong, der begrænser ytringsfriheden for indbyggerne i byen.

Som en konsekvens af loven offentliggjorde myndighederne i Hong Kong mandag desuden en række nye regler, der giver politiet mulighed for at fjerne internetopslag og straffe virksomheder, der ikke imødekommer myndighedernes ønsker om adgang til data.

Hong Kong har ellers som tidligere britisk koloni nydt en særstatus siden overdragelsen til Kina i 1997.

Det betyder blandt andet, at Hong Kong har haft sit eget selvstændige retssystem samt at borgerne i byen – i modsætning til borgerne i resten af Kina – hidtil har nydt en udstrakt ytrings- og forsamlingsfrihed.

Skal vurderes menneskerettighedseksperter
Facebook oplyser, at selskabets beslutning gælder indtil, at menneskerettighedseksperter på vegne af virksomheden har gennemført en analyse af sikkerhedsloven.

”Vi tror på at ytringsfrihed er en grundlæggende menneskeret og støtter folks ret til at kunne udtale sig frit, uden at de skal frygte for deres sikkerhed eller andre former for repressalier, ” lyder det fra ifølge New York Times i en udtalelse fra Facebook.

Facebook oplyser desuden, at selskabet også har suspendere behandlingen af anmodninger om adgang til brugerdata fra WhatsApp.

Læs også: Indien lukker ned for TikTok og 58 andre kinesiske apps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.