Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov

TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong

Den kinesiske app TikTok vil indenfor de kommende dage forlade markedet i Hong Kong.

Det oplyser en talsperson for selskabet til nyhedsbureauet Reuters.

“I lyset af de seneste hændelser har vi valgt at stoppe driften af TikTok-appen i Hong Kong,” siger talspersonen til Reuters.

Bytedance, der er den kinesiske techvirksomhed bag TikTok, oplyser dog, at appen Douyin, der er den kinesiske version af Tiktok, fortsat vil kunne bruges Hong Kong.

“Douyin har masser af brugere i Hong Kong og appen vil fortsætte med at være tilgængelig vores vores brugere der,” siger Zhang Nan, der er administrerende direktør for Bytedance ifølge Reuters.

Læs også: Datatilsynet: I yderste konsekvens kan TikTok blive spærret i Danmark

Ny lov begrænser ytringsfriheden
TikTok beslutning om at trække sig ud af Hong Kong kommer efter, at de kinesiske myndigheder har indført en ny såkaldt sikkerhedslov i Hong Kong.

Den nye lov begrænser ytringsfriheden for indbyggerne i byen, og som en konsekvens af loven vil politiet i Hong Kong få mulighed for at kræve internetopslag fjernet ligesom, at politiet også kan straffe virksomheder, som afviser at udlevere data til myndighederne.

Bytedance forfølger ifølge Reuters en strategi, hvor selskabet tilbyder to forskellige apps til henholdsvis de kinesiske brugere og brugerne i vesten.

I vesten markedsfører Bytedance TikTok, der bliver drevet af den tidligere Disney-chef Kevin Mayer, og som ikke er tilgængelig for brugerne i Kina.

Mens Bytedance på det kinesiske hjemmemarked markedsfører appen Douyin.

ByteDance har tidligere oplyst, at selskabet ikke vil udlevere data fra TikTok til den kinesiske regering ligesom, at det heller ikke på TikTok vil udøvere censur på vegne af den kinesiske regering. Bytedance har i sagens natur ikke afgivet lignende løfter, når det gælder Douyin

Douyin har flere brugere end TikTok i Hong Kong, men appen er ifølge Reuters kun tilgængelig i Hong Kong for brugere, der anvender kinesiske app stores i stedet for Hong Kong-udgaven af Apple og Googles app store.

Bytedance oplyser til Reuters, at selskabet ikke har aktuelle planer om introducere Douyin på de lokale app stores i Hong Kong.

Læs også: Efter omstridt lov: Facebook, Google og Twitter stopper udlevering af brugerdata til Hong Kong
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.