Tesla runder 2.000 ladestationer - og har opladt danske biler til i alt 104 millioner kilometers kørsel

Teslas omfattende Supercharger-netværk har netop rundet 2.000 lokationer. Det giver elbilsfirmaet en fordel i en tid hvor de klassiske tyske bilkoncerner også er i fuld gang med omstillingen til el.

For de fleste holdes sommerferien sandsynligvis i Danmark. Men for Tesla-ejere, og dem er der ifølge opslagssiden nrpla.de lidt over 8.500 af på danske plader, kunne bilferien strække sig noget længere.

For Tesla har netop rundet ladestation nummer 2.000. Teslas ladestationer, kaldet Superchargers, dækker derfor nu 41 lande og har samlet set 18.000 ladestik til rådighed.

Ifølge Tesla er der nu 520 ladestationer på tværs af Europa, heraf 9 i Danmark. Tesla har dog netop annonceret deres station nummer 10, som vil bringe antallet af tilgængelige danske ladestik op fra 130 til 140.

I alt er der, igen ifølge Tesla, siden starten i Danmark opladet el-biler med strøm nok til at køre 104 millioner kilometer alene fra Tesla egne standere. Det svarer til at kunne køre ruten Rødby-Skagen lidt over 200.000 gange.

Tesla står dog ikke længere alene på markedet for high-end elbiler i takt med at især de tyske mærker som Mercedes, VW og BMW har kastet sig over de mere miljøvenlige transportmidler. Her er det især de nye 800 volt-stationer der tiltrækker sig opmærksomhed fordi de kan lade e-bilerne endnu hurtigere op.

Det netværk er dog langtfra så udbygget endnu. Så indtil videre har Tesla Supercharger-netværk en stor first-mover fordel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Per Kogut ser tilbage på halvt år med kontroltab: "Jeg havde håbet, at jeg kunne være mere i kontrol, end tilfældet har været"
Interview: NNIT-boss Per Kogut har udpeget tre nøglepunkter, der beskriver selskabets første seks månender i 2020. Problemet er bare, at han kun kan kontrollere et af punkterne. Det huer ikke topchefen. "Vi er hverken i kontrol med corona eller, hvad Novo Nordisk gør, så vi er kun i kontrol med vores nye strategi," siger han.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.