Google står til at overtage vigtige funktioner i Samsungs Android-telefoner

Google kan for alvor igen være på vej ind i Samsungs Android-telefoner med apps og funktioner, som Samsung i dag selv styrer.

Google kan for alvor være på vej tilbage i en aktiv rolle i Samsungs mobiltelefoner, som ellers i årevis har haft deres eget særpræg med eget brugerinterface, egen app store og egen digital assistent.

Samsung har i årevis været verdens største producent af mobiltelefoner baseret på Googles Android-styresystem.

Men selskabets er også den mobil-producent, der måske ligger længst væk fra Googles oprindelige vision om at være det samlende led for Android-telefonerne uanset mærke med sin vifte af egen-udviklede varianter.

Det kan meget vel ændre sig nu, skriver Bloomberg.

Ifølge mediet drøfter Google og Samsung nemlig muligheden for, at Google eksempelvis bliver leverandør af søgeløsninger på Samsungs telefoner, hvilket er en af de grundlæggende funktioner i Android.

Ifølge Bloomberg drøfter de to parter en model, der vil ‘fremme Googles digitale assistent og Play Store til apps” på Samsungs kommende Galaxy-telefoner.

I dag er Play Store og Google Assistant ganske vist indbygget i Galaxy - som i alle andre Android-telefoner - men de er skubbet i baggrunden af Samsungs egen Galaxy Store og den digitale assistent Bixby, som Samsung har i forgrunden som det oplagte valg.

Mange brugere har imidlertid fundet det forvirrende, at en telefon kan henvise til flere identiske løsninger - ikke mindst fordi, at Galaxy Store rummer meget færre apps end Play Store og eksempelvis opdaterer apps senere end de samme apps i Play Store.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Vodafone gennemfører et af verdens største S/4HANA-projekter på blot en weekend: Sådan er opgaven blevet grebet an
Over en lang weekend gennemførte Vodafone en enorm ERP-migration til SAP’s nyeste kerne S/4HANA. Det skete efter et års forberedelse. Arbejdet med data var nøglen til success, lyder budskabet.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.