Morgen-briefing: Kinesiske investorer køber op i danske teknologi-virksomheder / Rasmus Theede klar med nyt it-sikkerhedsfirma / Proact udbetaler alligevel udbytte

Kinesiske køber op i danske teknologi-virksomheder. Rasmus Theede klar med nyt it-sikkerhedsfirma. Proact udbetaler alligevel udbytte. Dansk it-firma igang med corona-eventyr. Fejl i Danske Banks opkrævningssystem.

Godmorgen og velkommen til ugens første morgen-briefing fra Computerworld.

Mandagens morgen-briefing er sammensat og skrevet af Dan Jensen.

Kinesiske køber op i danske teknologi-virksomheder
365 danske virksomheder har investorer fra Kina eller Hong Kong bag sig - og omkring en fjerdedel af de danske virksomheder er teknologi-selskaber, viser en kortlægning, som Finans har udarbejdet.

“Det kan være et signal om, at Kinas aktive jagt på innovative løsninger, der skal bringe landet i en global førerrolle, også har bredt sig herhjemme,” skriver avisen.

Margrethe Vestager opfordrer her til, at europæiske lande aktivt opkøber aktieposter på lignende vis for at undgå, at for mange selskaber bliver overtaget af kineserne.

Rasmus Theede klar med nyt it-sikkerhedsfirma
Den tidligere it-sikkerhedschef i Mærsk, NNIT, KMD og det daværende CSC, Rasmus Theede, er sammen med Morten Holm Gregersen og John Talchow klar med sit eget it-sikkerhedsselskab, der har fået navnet CyberNordic.

“CyberNordic leverer en full-service sikkerhedsrådgivning, CISO as-a-service og sikkerhedskonsulenter som kan blive en integreret del af jeres organisation i alle anliggender, som involverer cyber- & informationssikkerhed,” meddeler de tre stiftere af selskabet.

Rasmus Theede i de senere år været selvstændig it-sikkerhedskonsulent. De tre stiftere har en fælles fortid i CSC, hvor Morten Holm Gregersen har været nordisk salgschef, mens John Talchow har været account executive.

Proact udbetaler alligevel udbytte
Svenske Proact IT Group udbetaler alligevel udbytte til sine aktionærer, meddeler selskabet.

Proact annullerede ellers i slutningen af marts de kommende udbetalinger på grund af Covid-19, hvilket du kan læse mere om her: Proact annullerer kommende udbetalinger af millioner af kroner på grund af Covid-19.

Men nu har selskabet altså ombestemt sig. Udbyttet bliver dog mindre end oprindeligt planlagt, i det selskabet har besluttet at udbetale 2,50 svenske kroner per aktie fremfor de oprindeligt planlagte 4,15 svenske kroner.

Selskabet begrunder beslutningen med højere markedsaktivitet end forventet samt med stabil økonomi og likviditet.

Disse faktorer har tilsammen ‘reduceret usikkerheden om selskabets evne til at håndtere pandemien,” meddeler det svenske selskab.

Dansk it-firma igang med corona-eventyr
Det lille danske it-firma Ocean Process er ifølge Børsen godt i gang med det, som avisen kalder for et ‘corona-eventyr i gigantiske Texas.’

Det lille selskab fra Holte står bag en app, der kan vise, om patienter får doseret deres medicin forkert og er nu ved at forsøge at udvikle en app, der på samme måde vil kunne hjælpe med at stoppe corona-smitten, skriver avisen.

“Amerikanerne er ikke vilde med at skulle isolere sig, så de tager sådan noget her meget alvorligt og hungrer efter en it-løsning. De er meget i panik over corona. Vi startede i Texas, fordi sydstaterne har nogle af de største problemer med virus. Men det har et stort markedspotentiale,” siger stifter Kaare Nørgaard.

Fejl i Danske Banks opkrævningssystem
Danske Banks interne revisionsafdeling advarede flere gange ledelsen om en række fejl i datakvaliteten i Danske Banks gældsinddrivelsessystemer, DXC og PF (‘Debt Collection System’ og ‘Personlige Fordringer’).

Det fremgår af en redegørelse, som banken har afleveret til Finanstilsynet, som du finder her.

Fejlene i de to gamle systemer fra henholdsvis 2004 og 1979 har betydet, at banken i årevis har opkrævet gæld i strid med inkassoreglerne fra en række kunder.

Topchef Chris Vogelzang meddelte fredag eftermiddag, at han ‘beklager situationen dybt.’

“Vi kan desværre ikke lave om på de fejl, der er begået og som ikke tidligere er blevet håndteret ordentligt. Men vi kan – og det er det, vi er i fuld gang med – sørge for, at vi undersøger problemerne til bunds, retter fejlene og kompenserer kunderne fuldt ud,” lyder det fra ham i en udsendt meddelelse, som du finder her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Vil du med på vej mod den moderne dataestate?
At gøre data tilgængelig, men hurtigst og med de færreste ressourcer, er de første og nødvendige skridt mod en moderne dataestate. Tiden er inde til, at du bevæger dig ned af den digitale landevej, der fører til hurtige og konsistente svar på simple forretningsspørgsmål. Vi giver her et bud på, hvordan du kommer igang.