Artikel top billede

Bogserie: Nyt på vej i ambitiøs og succesfuld fantasyserie

Bind fire er endelig på vej i den succesfulde serie The Stormlight Archive af Brandon Sanderson, hvilket millioner af fans allerede glæder sig svært til. Har man ikke læst de første tre bøger, så er der gode ting i vente.

De fleste fantasyfortællinger foregår i middelalderverdener, der i store træk ligner vores egen. Der er heste og okser overalt, planter og træer opfører sig, som de skal – og naturlovene er nogenlunde velopdragne og forudsigelige.

Sådan er det ikke helt i serien The Stormlight Archive af Brandon Sanderson.

Bogserien udspiller sig i en verden, Roshar, hvor vogne og krigsmateriel trækkes af en slags skaldyr, der mest af alt ligner enorme biller. Der er små ånder i og omkring alt, og der flyver ål (!) rundt på himlen.

De mest magtfulde riddere har rustninger, der giver dem superkræfter og sværd, der skærer gennem både fjender og klippesten, som var det smør. Når disse überkrigere tager på trofæjagt, prøver de kræfter med 15 meter høje dræberkrabber.

Udvalgte mystikere trækker energi fra lysende ædelsten, der lades op af usandsynligt kraftfulde tordenstorme. Denne energi bruger mystikerne til at manipulere med materialer og eksempelvis omdanne sten til brød eller til at bygge hele byer.

De hyppige og dødbringende storme har i øvrigt været katalysator for en evolutionær udvikling, hvor både dyr og planter trækker sig ind i deres beskyttende skaller, når det blæser op.

Brandon Sanderson har skabt en gennemført og troværdig verden, der på den ene side er unik, kompleks og fascinerende. På den anden side føles den heller ikke blot som et trippet og nørdekonget skoleridt, hvor alt pr. definition bare skal være mærkeligt og anderledes.

Det er med til at gøre Roshar til et spændende og facinerende bekendtskab – og en verden, man virkelig sætter pris på at lære mere om undervejs i de ganske omfangsrige bøger.

Særligt i første bind skal man være klar til at lægge lidt kræfter i at komme ind i historien; den skal lige op i gear, og der er meget nyt at holde rede på. Men når intrigen fænger, er den fængslende og spændende.

Man følger indledningsvis en desillusioneret soldat, der nu er blevet slave, samt en ung kvinde fra en svært gældsplaget familie. Dertil en legendarisk krigsherre, der får mystiske syner og epilepsilignende anfald, når stormene rammer – og som er ved at være ked af at skulle slås hele tiden.

Rækken af bipersoner er også lang og mangeartet. Her er blandt andet en paranoid og ikke specielt begavet monark, en kættersk adelskvinde med akademiske ambitioner og en ekstremt effektiv (men også smådeprimeret) snigmorder, der kan manipulere hæmningsløst med naturlovene. For blot at nævne nogle få.

Første bind bærer titlen The Way of Kings, og The Stormlight Archive nævnes med rette ofte som en af de mest vellykkede, nytænkende og fascinerende serier i moderne fantasylitteratur.

De første tre bind har høstet massiv ros, er solgt i millionoplag gennem de seneste ti år og har samlet en omfattende og dedikeret fanskare verden over.

Så man kan roligt gå ud fra, at også nummer fire i rækken – Rhythm of War – bliver en bragende succes, når den udkommer 17. november.

Første bind i serien er oversat til dansk og udgivet i to bind under titlen ”En konges vej.”

Titel: The Stormlight Archive (første bind er The Way of Kings). Forfatter: Brandon Sanderson. Udgivelse: Fjerde bind udkommer 17. november.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere