Dansk Industri: Danmark skal være førende på bredbånd i EU - vil have 5G rullet ud til alle danskere hurtigst muligt

Dansk Industri sætter krav til landets teleordførere om, at 5G skal rulles ud til hele den danske befolkning, for at Danmark står stærkt på konkurrenceevne. Budskabet er klart: Danmark skal være førende i bredbånd i EU.

"Når virksomheder eller det offentlige på grund af hurtigt bredbånd kan bruge mere avancerede digitale tjenester som IoT og kunstig intelligens så giver det bedre innovation, bedre løsninger og stærkere konkurrenceevne."

Sådan lyder argumentet fra Dansk Industri (DI), der håber på, at målet om, at Danmark skal være førende på bredbånd i hele EU, vil blive taget godt imod i de politiske forhandlinger.

Lige nu bliver det diskuteret mellem de politiske teleordførere, hvordan en ny bredbåndsmålsætning skal se ud. Dette skyldes, at den eksisterende målsætning skal genforhandles i år.

Den gamle målsætning gik på, at alle danskere i 2020 skal have adgang til bredbånd på 100/30 Mbit/s. Dog omfattede den ikke mobilt bredbånd, og fokus lå ikke på, om forbindelsen blev brugt i de danske husstande.

Men nu lover DI at ”Med DI’s forslag til målsætning kommer der fokus på både dækning, hastighed, anvendelse, mobilt bredbånd og 5G.”

Interesseorganisationen tilføjer: "Det er relevant for vores konkurrenceevne at virksomhederne får adgang til 5G hurtigt."

Du finder hele oplægget fra Dansk Industri her.


mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kan Microsoft 365 styrke sikkerheden på hjemmearbejdspladsen?
Microsoft 365 er både Officeapplikationer og produktivitet – men også meget mere end det! Med Microsoft 365 får du faktisk adgang til en lang række sikkerhedsydelser, der kan øge modstandsdygtigheden i tilfælde af cyberangreb. Mange af tjenesterne er særligt velegnede til at styrke sikkerheden, når medarbejderne arbejder hjemmefra. Samtidig gør Microsoft 365 det lettere at sikre adgangen til virksomhedens systemer, beskytte kundedata og forebygger, opsporer og automatiserer reaktioner på avancerede trusler. Microsoft 365 tilbyder over 50 forskellige sikkerhedsydelser, og denne guide er skrevet med henblik på at øge forståelsen for, hvordan de fungerer og kan være med til at optimere sikkerheden i din virksomhed.