Hackere går målrettet efter Mac-computere med ny malware

En ny malware rettet mod Mac-computere stammer ifølge sikkerhedseksperter fra stats-finansierede hackere.

En ny malware, der er rettet mod brugere af Apples MacOS-styresystem, kan efter alt at dømme knyttes til hackere med forbindelse til den vietnamesiske regering.

Det mener analytikere fra sikkerhedsfirmaet Trend Micro ifølge it-mediet ZDnet.

Ifølge en ny analyse fra Trend Micro kan malwaren forbindes til gruppen OceanLotus, der også går under navnet APT32, som er en hackergruppe med forbindelse til regeringen i Vietnam.

OceanLotus er ifølge Zdnet angiveligt kendt for at gå målrettet efter udenlandske virksomheder og organisationer, der arbejder i Vietnam, og det vurderes at målet er at lave industrispionage til støtte for lokale virksomheder.

Læs også: Mængden af Mac-trusler eksploderer: Apples computere er nu langt mere udsatte end pc’er

Åbner bagdør via phising-mail
Den nye Mac-malware fungerer som en bagdør til styresystemet MacOS, der eksempelvis giver hackerne mulighed for at opsnappe dokumenter med forretningskritiske informationer fra maskinerne.

Angreb med den nye malware til Macs begynder med phishing-mails, hvor i brugerne opfordres til at afvikle en zip-fil, der er skjult som et Word-dokument.

Ifølge Zdnet vil nogle ofre lugte lunten, når de opdager, at det ikke er et Word-dokument, somde åbner, når de klikker på filen.

Men på det tidspunkt er det for sent og malwaren er allerede blevet ekskveret.

Sådan omgår den anti-virus-beskyttelse
Det nye malware vil typisk ikke blive opdaget af anti-virus software, fordi den gør brug af specialtegn og er skjult langt inde i en række Zip-mapper.

Derudover omgår den også meget antivirus-software ved at installere malwaren via flere stadier.

Når malwaren første gang eksekveres ændrer den adgangstilladelserne til MacOS, hvilket gør det muligt at aktivere andet stadie af processen, som herefter leder hen til tredje stadie, hvor selve bagdøren bliver downloadet og installeret på maskinen.

Trend Micro opfordrer som altid brugerne til at tænke sig grundigt om, før de klikker på links og åbner vedhæftede filer fra ukendte afsendere, og derudover anbefales det ligeledes at sikre, at man hele tiden har de seneste udgaver af softwaren installeret på sin computer.

Læs også: Et indbrud satte en stopper for 15 år med en Mac: Her er hvad jeg lærte af en uge i Windows-helvede
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen
Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.