Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Bill Gates: Jeg er ikke Mars-typen / Svensk teknologi-darling leverer blodrødt regnskab / Amerikanske myndigheder vil tage endnu et kig på Slack opkøb

Morgen-briefing: Bill Gates: Jeg er ikke Mars-typen / Svensk teknologi-darling leverer blodrødt regnskab / Amerikanske myndigheder vil tage endnu et kig på Slack opkøb

Velkommen til Computerworlds morgen-briefing onsdag 17. februar.

Med det tidlige nyhedsoverblilk er morgenbestyrer Niels de Boissezon.

Bill Gates: Jeg er ikke Mars-typen

Mens klodens to rigeste mennesker, Jeff Bezos og Elon Musk, dyster om hvem der først kan nå ud i rummet og lande mennesker på Mars, har forhenværende nummer et på formue-tronen, Microsoft-milliardæren Bill Gates, et helt andet mere jordnært fokus.

”Ja, det er vigtigt at anerkende, at det Elon Musk har gjort med Tesla er en af de største enkeltbidrag i kampen mod klimaforandringer. Og at undervurderer Elon er ikke en god idé, ” fortæller Gates blandt andet i podcasten ’Sway’ med it-journalisten Kara Swisher.

Han tilføjer dog, at han ’ikke er Mars-typen’ og at han ikke tror på at sende raketter i rummet er løsningen, skriver CNBC.

I stedet så han gerne, at man fokuserer på nogle af de klima-udfordringer vi har her på jorden og at helt jordnære problemstillinger som stål, cement og kødproduktion skal adresseres.

Svensk teknologi-darling leverer blodrødt regnskab

Den svenske teknologi-virksomhed Fingerprint Cards blev i perioden mellem 2015 og 2016 en børsdarling da aktien 16-doblede i værdi.

Siden har kursen styrtdykket og mistet over 95 procent af sin værdi, mens det i sit seneste årsregnskab må notere sig for et underskud på hele 340 millioner svenske kroner.

Omsætningen er samtidig også i markant tilbagegang på 14 procent og dratter nu ned på 1,26 milliarder kroner, skriver Børsen.

En omfattende spareplan er dog blevet iværksat og aktienedturen synes at være stoppet, lyder det.

Amerikanske myndigheder vil tage endnu et kig på Slack opkøb

Den amerikanske software-gigant Salesforces opkøb af samarbejdsplatformen Slack skal granskes endnu en gang af de amerikanske myndigheder.

Det oplyser begge selskaber. Salesforce forventer dog ikke, at handlen vil blive forhalet. Købet regnes med at være gennemført inden udgangen af juli 2021.

Det er det amerikanske justitsministeriums monopoltilsyn, som vil have endnu et syn handlen, som ifølge finansmediet CNBC løber op i 27 milliarder amerikanske dollar.

Når handlen er gennemført vil de to virksomheder stå styrket i kampen med Microsoft og dennes konkurrerende Teams app.

Digitaliserings-boom giver JDM er pænt regnskab

It-virksomheden JDM har oplevet ekstra tryk på kedlen igennem 2020 ovenpå to vellykkede fusioner og en øget behov for digitalisering grundet corona-pandemien.

Efter to fusioner i 2019 og et stigende behov for online mødefaciliteter og hjemmearbejdspladser landet omsætningen i 2020 næsten halvanden gange højere i 2020 end i 2019.

”Coronapandemien har bestemt også påvirket vores regnskab positivt. En ting er, at vi har hjulpet mange virksomheder med at kunne bevare deres produktivitet med hjemmearbejdspladser og online mødefaciliteter, men vi oplever også, at virksomhedernes lyst til at digitalisere er steget markant, og at den sidste skepsis mod cloudløsninger er forsvundet. Og med det følger et øget fokus på sikkerheden, som i mange år har været et væsentligt fokusområde hos JDM,” siger Nicolai Voll, partner og bestyrelsesformand i JDM i en pressemeddelelse.