Artikel top billede

Bog: Gør den smarte teknologi lidt mere menneskelig

I den kommende bog My Robot Gets Me: How Social Design Can Make New Products More Human beskæftiger produktdesigner Carla Diana sig med, hvordan man anvender socialt design til at gøre teknologi nemmere og mere attraktiv at anvende.

Smart teknologi er ikke altid særligt, nåja, smart. Hvilket står lysende klart, hvis man blot én gang har forsøgt at kommunikere med en provokerende uvidende chatbot i omgangen med en vilkårlig virksomhed, kan skrive under på.

Ja, ofte får man i ren trods lyst til at lægge sine penge hos konkurrenten i stedet.

Men uanset, hvor meget vi foretrækker at agere med rigtige mennesker fremfor med snotdumme robotter, så vil der kun komme flere og flere af dem. Og så kan man jo lige så godt designe dem ordentligt fra starten af.

Smart teknologi er imidlertid ikke blot trælse chatbots og andre omkostningsbesparende tiltag, der gør regnedrenge og revisorer uklædeligt begejstrede.

Det er også den stigende mængde produkter, apps og services, der gør arbejde, hverdag og hjem lidt mere bekvemt, og markedet for smarte løsninger vil indenfor de kommende fem år nå en værdi på over svimlende 100 milliarder dollar.

I My Robot Gets Me: How Social Design Can Make New Products More Human beskæftiger produktdesigner Carla Diana sig med, hvordan man i praksis anvender såkaldt socialt design til at gøre produkter nemmere og mere attraktive at anvende.

Bogen udkommer 30. marts på forlaget Harvard Business Review Press og behandler blandt andet eksempler på innovative og gode – og mindre heldige – produkter, der målrettet anvender socialt design til at optimere samspillet mellem mennesker og teknik.

Men forfatteren giver også en række konkrete eksempler på, hvordan man selv kan tænke socialt design ind i udviklingsprocessen.

Hvilket ikke kun er nyttigt for designere og udviklere, men også for de chefer, der skal holde styr på dem – og for de investorer, der måske kan finde på at skyde penge i ideerne.

Titel: My Robot Gets Me: How Social Design Can Make New Products More Human. Forfatter: Carla Diana
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere