Artikel top billede

Bog: Gør den smarte teknologi lidt mere menneskelig

I den kommende bog My Robot Gets Me: How Social Design Can Make New Products More Human beskæftiger produktdesigner Carla Diana sig med, hvordan man anvender socialt design til at gøre teknologi nemmere og mere attraktiv at anvende.

Smart teknologi er ikke altid særligt, nåja, smart. Hvilket står lysende klart, hvis man blot én gang har forsøgt at kommunikere med en provokerende uvidende chatbot i omgangen med en vilkårlig virksomhed, kan skrive under på.

Ja, ofte får man i ren trods lyst til at lægge sine penge hos konkurrenten i stedet.

Men uanset, hvor meget vi foretrækker at agere med rigtige mennesker fremfor med snotdumme robotter, så vil der kun komme flere og flere af dem. Og så kan man jo lige så godt designe dem ordentligt fra starten af.

Smart teknologi er imidlertid ikke blot trælse chatbots og andre omkostningsbesparende tiltag, der gør regnedrenge og revisorer uklædeligt begejstrede.

Det er også den stigende mængde produkter, apps og services, der gør arbejde, hverdag og hjem lidt mere bekvemt, og markedet for smarte løsninger vil indenfor de kommende fem år nå en værdi på over svimlende 100 milliarder dollar.

I My Robot Gets Me: How Social Design Can Make New Products More Human beskæftiger produktdesigner Carla Diana sig med, hvordan man i praksis anvender såkaldt socialt design til at gøre produkter nemmere og mere attraktive at anvende.

Bogen udkommer 30. marts på forlaget Harvard Business Review Press og behandler blandt andet eksempler på innovative og gode – og mindre heldige – produkter, der målrettet anvender socialt design til at optimere samspillet mellem mennesker og teknik.

Men forfatteren giver også en række konkrete eksempler på, hvordan man selv kan tænke socialt design ind i udviklingsprocessen.

Hvilket ikke kun er nyttigt for designere og udviklere, men også for de chefer, der skal holde styr på dem – og for de investorer, der måske kan finde på at skyde penge i ideerne.

Titel: My Robot Gets Me: How Social Design Can Make New Products More Human. Forfatter: Carla Diana




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere