TopnyhedColumbus henter topprofil fra PA Consulting Group ind som ny CEO: Her er den nye direktør

Googles chef for kunstig intelligens siger farvel og tak efter fyring af hans medarbejdere

En intern magtkamp har fået Googles AI-leder til at sige sin stilling op. Der er nu tre medarbejdere, der har sagt op på baggrund af to fyringer.

Googles forskningsleder Samy Bengio meldte tirsdag ud, at han har sendt en mail med sin opsigelse til søgemaskine-giganten Google.

Opsigelsen sker som protest mod tech-virksomhedens fyringer af medarbejdere, der har sat spørgsmålstegn ved papirgennemgang og mangfoldighedspraksis internt i selskabet.

Det skriver Reuters.

En af de afskedigede er ​​AI-forskeren Timnit Gebru. Mindst to Google-udviklere har forinden Bengios fratrædelse lagt deres opsigelse i protest.

Samy Bengio er dog den hidtil højest profilerede i rækken, der lægger en opsigelse.

Google bekræftede Bengios fratræden og hans e-mail.

Den afgående AI-leder har ikke svaret på anmodninger om kommentarer fra journalister.

Bengio har været 14 år hos Google og var en af de første medarbejdere, der var involveret i et årti-gammelt projekt kendt som Google Brain, der avancerede algoritmer, der var afgørende for, hvordan forskellige moderne AI-systemer fungerer.

Sidste dag for AI-forskeren er 28. april.

Et andet stiftende medlem, Jeff Dean, fører nu tilsyn med Googles tusinder af forskere.

Andre tidligere og nuværende medarbejdere har offentligt beskrevet Bengios betydning for Google og AI gennem hans tid i selskabet.

Andrew Ng, et tidligt Brain-projektmedlem, der nu driver softwarestartupen Landing AI fortæller, at Bengio "har været medvirkende til at AI-teknologi og etik har bevæget sig fremad."

Og en nuværende Google-Brain-projektforsker Sara Hooker beskrev i et tweet Bengios afgang som "et stort tab for Google."

To blev fyret. Tre sagde op.
Google fyrede personaleforsker Margaret Mitchell i februar efter at have påstået, at hun overførte elektroniske filer ud af virksomheden.

Og i december fyrede virksomheden medforsker Timnit Gebru efter at hun truede med at holde op snarere end at trække et dokument tilbage.

Mitchell har i den forbindelse udtalt, at hun forsøgte "at skabe bekymring over race og kønsforskelle og tale om Googles problematiske fyring af Dr. Gebru."

Gebru har sagt, at virksomheden ønskede at undertrykke hendes kritik af sine produkter og dets bestræbelser på at øge arbejdsstyrkens mangfoldighed.

Google har sagt, at man accepterede Gebrus tilbud om at fratræde.

I december skrev Bengio på Facebook, at han var bedrøvet over, at Gebru, som han var leder for, blev fjernet fra virksomheden uden at han blev hørt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Delivering enduring customer engagement: Why now is the time to invest in a solid data foundation

Never has it been more important to have a robust data management strategy that enables a 360 view of the customer. The most successful companies in the current environment are harnessing the value of their data by proactively monitoring changes in customer behaviors & experiences and making targeted investments to address them.Hear firsthand how Maersk is offering a completely differentiated customer experience by putting data at the heart of their digital-transformation journey.

23. april 2021 | Læs mere


Digital konference: Træf det rigtige cloud-valg - fokus på strategi bag og muligheder med hybrid- og multi-cloud

Få indsigt i de strategiske valg, som en række førende CIO'er har foretaget på cloud-området - og hør hvordan hybrid- og multi cloud-tilgangen giver en række fordele - hvis du vel og mærke kan få sikkerhed, release cycles og flere teknologi-stakke til at gå op i en højere enhed.

28. april 2021 | Læs mere


Brug af kunstig intelligens i den kommunale sagsbehandling

Der er behov for en kritisk samfundsdebat om brug af kunstig intelligens i det offentlige. Vi sætter derfor fokus på, hvilke udfordringer og muligheder der er, og hvilke rettigheder borgerne har i en sådan en situation, hvor sagsbehandlingen og afgørelserne er truffet på baggrund af kunstig intelligens. Og hør hvordan nogle af de kommuner, der har erfaringer med brug af kunstig intelligens, har formået at anvende denne teknologi.

29. april 2021 | Læs mere


Premium
Her er vinderen af Computerworld Image 2021: Microsoft har det bedste image for tredje år i træk
Forklaringen på Microsoft stærke image skal ifølge selskabets danske direktør Nana Bule findes i kombinationen af den stærke teknologi-innovation i den amerikanske afdeling og de danske ansatte, der dyrker de nære relationer.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.