C, Java og Python er størst: Her er de 20 mest populære programmerings-sprog i verden

C er tilbage som verdens mest populære programmerings-sprog. Apples Objective-C er på vej ud i glemslen. Se listen over de 20 mest populære programmerings-sprog lige nu.

Programmerings-sproget C er verdens mest populære programmerings-sprog lige nu fulgt af Java og Python.

Den viser det netop offentliggjorte Tiobe-indeks for april.

Tiobe-indekset er baseret på data fra it-udviklere, undervisere og leverandører, og Tiobe anvender Google, Bing, Yahoo, Wikipedia, Amazon, YouTube og Baidu til at regne sig frem til de pågældende ratings, men er altså ikke udtryk for hvilket sprog, der er bedst, eller hvilket sprog, der bliver skrevet flest linier kode til.

På Tiobe-listen har Python for tiden mest fremgang, mens Java - der ligger næsthøjest efter C - er det programmerings-sprog, der går mest tilbage.

Java har i det seneste års tid gradvist mistet terræn efter i en årrække at have ligget som nummer et på Tiobe-indekset.

Ifølge Tiobe kan det skyldes corona-krisen, hvor der har været en del fokus på udvikling af sundhedssektorens løsninger, som i langt højere grad end Java skrives i Python, R samt embeddede sprog som C og C##.

Det kan du læse mere om her: Her er de 20 mest populære programmeringssprog: C overhaler Java for første gang i fem år

Apples Objective-C glider ud
April-indekset viser også, at tiden er ved at være omme for Apples gamle programmerings-sprog Objective-C, som nu for første gang slet ikke er med på Tiobe-listen.

Objective-C blev engang anvendt til at skrive alle applikationer til iPhone og har holdt godt ved, i det det er hele syv år siden, at Apple lancerede sit dengang nye programmerings-sprog Swift.

Siden er Objective-C gledet ned ad listen.

Tiobe vurderer, at der ikke er udsigt til, at Objective-C vender tilbage umiddelbart.

På den anden side skal man aldrig sige aldrig, lyder det fra Tiobe, der peger på, at ‘gamle sprog nogle gange slår tilbage.”

Det gælder på den nye liste eksempelvis for det gamle programmerings-sprog Fortran, der pludselig er dukket op på 20.-pladsen på Tiobe-indekset.

“Denne dinosaur [Fortran, red] er tilbage på Top 20 efter mere end 10 år ude af listen,” lyder det fra Tiobe.

“Fortran var det første kommercielle programmerings-sprog nogensinde, og det vinder gradvist frem på grund af det store behov for videnskabelig data-crunching,” lydet det fra Tiobe.

Læs også:

Disse it-kompetencer giver størst chance for lønforhøjelse i amerikanske it-virksomheder

Apples nye super-teknologi til apps: Derfor deler Swift vandene

9 programmerings-funktioner som Apple har kopieret - her har Apple fået ideerne


Her ser du hele Tiobe-indekset for april 2021.
Premium
Apple stormer frem i dansk imageundersøgelse: Er helt i top på pris, kvalitet og support
It-giganten Apple har det næstbedste image i den danske it-branche og har overhalet Lenovo i Computerworlds Image-undersøgelse. Apples image er blevet styrket markant, når det gælder pris og kvalitet samt kundesupport og social ansvarlighed
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.