Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Steget over 300 procent - denne kryptovaluta giver bitcoin kamp til stregen

En ny kryptovaluta er siden 2015 blevet spået som mulig arvtager til bitcoin. Natten til mandag nåede denne valuta så en kursstigning på 300 procent.

Prisen på bitcoinens stærke kryptovaluta-konkurrent etheren nåede natten til mandag en pris på over 3.000 dollar - svarende til 18.500 danske kroner. Det er første gang nogensinde.

"Det er ret voldsomt," siger kryptoanalytiker Mads Eberhardt fra Saxo Bank til Finans.

Ether er den betalingsenhed, der bruges som valuta i ethereum-netværket. Etheren er dermed vokset mere end 300 procent siden starten af 2021.

Og før jeg fortsætter, skal to begreber lige på plads:

For det første: Ethereum er en open source blockchain-teknologi baseret på smart contracts.

Ethereum drejer sig om en virtuel maskine - The Ethereum Virtual Machine (EVM) - der kan udføre programmerbare scripts ved hjælp af et globalt netværk.

For det andet: Smart contracts er en transaktionsprotokol, der automatisk kan udføre, kontrollere og dokumentere juridisk relevante begivenheder og handlinger i henhold til vilkårene i en kontrakt eller aftale.

For fire måneder siden lå mere end 70 procent af al værdi investeret i kryptoaktiver i Bitcoin.

I dag er dennes blockchain-markedsandel faldet til 48 procent. Samtidig er ethereums markedsandel vokset fra under 11 til mere end 15 procent.

Blandt andet har Den Europæiske Investeringsbank for nylig udstedte obligationer for 100 millioner euro på ethereum-netværket.

Mads Eberhardt mener, at det er udtryk for en voksende optimisme med hensyn til, hvad blockchains som ethereum kan bruges til.

Allerede da valutaen blev lanceret i 2015 blev det forudset, at den ville vippe bitcoin af pinden som verdens førende valuta. Dette venter investorer dog stadig på.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.