Artikel top billede

Derfor gik flere af verdens store websites i sort: Kundes konfigurering udløste skjult bug, der fik det hele til at crashe

Det var en software-bug hos leverandøren Fastly, der fik en række af verdens store websites til at kollapse tirsdag.

Det var en software-fejl og ikke et hacker-angreb, der tirsdag fik en række af verdens store websites til at kollapse.

Sådan lyder meldingen fra det amerikanske softwareselskab Fastly, der driver det CDN - content delivery network - som blev ramt af buggen og som fik sites som Amazon, CNN, Spotify, Reddit, Paypal og en række andre til at gå ned.

Fastlys CDN består af en række servere og datacentre, hvor igennem indhold til internettet distribueres.

Fastly kalder selv sit setup for ‘edge cloud,’ hvilket er udtryk for, at servere og datacentre og lignende er placeret på lokationer verden over relativt tæt på brugerne, der derved kan få hurtigere svartider, når de går ind på websites.

Her gik det galt

En blogpost fortæller Fastlys teknologi-direktør, Nick Rockwell, at systemet crashede på grund af en skjult software-bug, som blev aktiveret, da en af selskabets kunder ændrede i sin konfiguration.

“Vi opdagede forstyrelsen på et minut, identificerede og isolerede årsagen og fjernede konfigurationen. Inden for 49 minutter var 95 procent af vores netværk i normal drift igen,” skriver han.

Det var dog så længe, at nyheden om kæmpe-nedbruddet allerede her var igang med at sprede sig,

Nick Rockwell fortæller, at software-fejlen lå i en opdatering, som Fastly begyndte at udsende 12. maj.

Det har siden vist sig, at buggen kunne aktiveres ved brug af en bestemt konfiguration.

Du kan læse hele Nick Rockwells forklaring på nedbruddet her.
Premium
Margrethe Vestager langer ud efter Apples monopol i App Store: “Hvorfor accepterer vi, at der kun er én app-store på vores telefon”
Interview: Apple kan ikke blive ved med at sidde på eneretten til at hente apps til iPhones. Det mener den danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager, der har indledt en sag mod selskabet. “Hvis først du har købt en iPhone, så har Apple monopol gennem sin App Store,” siger Vestager til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.