Artikel top billede

Så hurtigt finder og tester hackere din lækkede adgangskode på nettet

Forskere har undersøgt hvor hurtigt hackere opnapper og bruger lækkede brugernavne og adgangskoder, der dumpes på nettet. Det er få timer man har til at beskytte sig.

I en undersøgelse plantede cybersikkerhedsforskere falske adgangskoder på nettet, for at se, hvordan og hvor hurtigt de it-kriminelle opsnappede og fandt ud af, om de lækkede koder fungerede.

Halvdelen af de bruger-konti, der bliver kompromitterede i phingangreb, får hackerne adgang til manuelt og inden for 12 timer i gennemsnit.

Det skriver tech-mediet ZDNet.

Fremgangsmåden forskerne hos cybersikkerhedsvirksomheden Agari brugte var at plante tusindvis af legitimationsoplysninger, der så ud som om de tilhørte rigtige brugere, på websteder og fora, der var populære for aktiviteter som dumping af stjålne brugernavne og adgangskoder.

"Omkring halvdelen af ​​kontiene blev åbnet inden for 12 timer, efter at vi faktisk såede siderne," forklarer Crane Hassold, seniordirektør for trusselforskning hos Agari.

20 procent er tilgængelige inden for en time, og 40 procent har adgang inden for seks timer. Det viser virkelig, hvor hurtigt en kompromitteret konto udnyttes."

Næsten alle konti blev åbnet manuelt.

"Det er en temmelig kedelig proces i deres ende, er jeg sikker på, men de får en masse gode oplysninger fra det, og de bruger kontoerne på en række forskellige måder til forskellige typer ondsindet aktivitet," sagde Hassold.

Komtoerne kan udnyttes for den cyberkriminelle til at finde følsomme oplysninger eksempelvis i folks e-mail-indbakker eller cloud-opbevaringssoftware.

Hackerne kan også vælge at bruge de kompromitterede kontoer til at udføre andre angreb, såsom phishing eller BEC-angreb (business email compromise) fra kontoen.

Succesfuld phishing fører til mere phinhing

En angriber af forskernes falske brugeroplysninger forsøgte blandt andet at bruge en kompromitteret konto til at gennemføre BEC-angreb mod ejendomssektoren og lancerede mails.

De ondsindede mails nåede dig aldrig frem til de målrettede ofre i dette tilfælde, da forskerne kunne blokere angrebet.

"Hvor du har legitimationsfishing, fører det til en kompromitteret konto, hvilket fører til flere legitimationsfishing-kampagner, hvilket fører til mere kompromitterede konti og så videre," konstaterer Hassold.

Multifaktor-godkendelse kan være løsning

En løsning for at gardere sig mod denne type hack, er multifaktorgodkendelse, hvor brugeren af kontoen bruger en selvvalgt kode, og ved login får tilsendt en konstrueret kode specifikt for dette login-forsøg.

Fordelen ved dette er, at denne type dobbeltgodkendelse forhindre kompromitterede konti i at blive udnyttet, da det gør det meget sværere for en angriber at bruge samtidig med, at det advarer offeret om, at der er noget galt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Margrethe Vestager langer ud efter Apples monopol i App Store: “Hvorfor accepterer vi, at der kun er én app-store på vores telefon?"
Interview: Apple kan ikke blive ved med at sidde på eneretten til at hente apps til iPhones. Det mener den danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager, der har indledt en sag mod selskabet. “Hvis først du har købt en iPhone, så har Apple monopol gennem sin App Store,” siger Vestager til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.