Artikel top billede

Få overblikket: TDC Group lukkes - og regeringen afsætter en halv milliard kroner til det danske cyberforsvar

Podcast: TDC Group ophører ved årsskiftet og i stedet kører forretningen videre i to selskaber. Få historien om hvorfor det sker her. Og få også det hurtige overblik over de 500 millioner kroner, som forsvarsminister Trine Bramsen vil bruge på Danmarks cyberforsvar.

Internettet er et farligt sted. Der bliver angrebet, hacket og phishet.

Er det ikke russerne, så er det kineserne. Og er det ikke kineserne, så er det nordkoreanerne. Og er det ikke nordkoreanerne, så er det vores såkaldte allierede amerikanerne.

Men nu skulle der været hjælp på vej. For onsdag annoncerede forsvarsminister Trine Bramsen (S), at regeringen vil bruge 500 millioner kroner på at styrke Danmarks cyberforsvar.

Computerworld journalist Ditte Vinterberg Weng var med til pressemødet og har de vigtigste pointer med i denne episode.

Og så var der engang KTAS, så var det Teledanmark, så blev det TDC – og 13 andre brands, som ingen kan hitte rede i.

Nu afliver TDC så TDC-navnet og bliver til…ja, det må du høre mere om i denne episode af Inde i Maskinen, hvor journalist Jakob Schjoldager er klar med overblikket over TDC's svanesang.

Vært på denne episode er chefredaktør Lars Jacobsen.

Husk også du kan abonnere på Inde i maskinen på iTunes (link), Spotify (link), Google Podcast (link) eller RSS (link).

Har du kommentarer eller forslag til podcasten er du velkommen til at skrive til lja@cw.dk.

Lyt videre: Du finder alle podcast i serien her




Premium
Topdanmark forventer eksplosion i antal kundehenvendelser: Investerer massivt i teknologi til at løse udfordringen
Topdanmark står med et eksplosivt stigende antal kundehenvendelser i de kommende år, som en række nye teknologier skal afhjælpe. Der er dog ikke en konkret forretningscase for uprøvede teknologier, forklarer CTO Thomas Erichsen, som alligevel kaster massive investeringer efter nye værktøjer.
Computerworld
Ny rekord: Her er elbilen med den længste rækkevidde / Få timer til at Apple er klar med ny iOS 15 / Teslas vilde model S Plaid sætter fantomtid på hæderkronet bane
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.