Artikel top billede

(Foto: Photo by Richard Catabay on I stedet for at ramme landets patienter forsøger sygeplejerskerne, der er i konflikt med Danske Regioner og KL, at lade strejken gå ud over blandt andet it-projekter.

Danske sygeplejerske, der ligger i konflikt med Danske Regioner og KL over lønvilkår, vil nu lade strejken gå ud over regionernes økonomi ved blandt andet at ramme it-projekter.

Det skriver DR.

Siden 19. juni har omkring 5.000 sygeplejersker været i strejke i kampen for bedre løn, og 10. august går yderligere omkring 700 i strejke.

Og ifølge Sygeplejerådet skal de nye tiltag ramme regionerne økonomisk samtidig med, at der ikke kommer patienter i klemme.

Det kan få konsekvenser for it-projekter med stramme deadlines.

I Nordjylland er planen eksempelvis, at cirka 20 sygeplejersker, der arbejder med at dokumentere forskellige ting i it-projekter i forbindelse med det nye superhospital i Aalborg, vil mangle som følge af strejken.

Blandt andet kan det får konsekvenser for Region Nordjyllands nye EPJ-system, der gerne skulle tages i brug i marts næste år.

Selvom det måske ikke vil føre til en yderligere forsinkelse af supersygehuset, erkender regionsdirektør i Region Nordjylland, at det vil kunne få konsekvenser for it-projekterne.

"Det kommer til at påvirke implementering af to vigtige IT-projekter, som skal sættes i klinisk brug i starten af 2022 på vores eksisterende hospitalsmatrikler og efterfølgende bruges på det nye hospital. Der risikerer vi en forsinkelse, som også vil koste penge," lyder det fra Christian Boel til DR.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere