Artikel top billede

Google Danmark vil ikke indføre vaccinekrav - indtil videre

På Googles amerikanske kontorer bliver det nu et krav, at medarbejderne skal vaccineres før, at de må møde ind. Vaccinekravet er dog ikke blevet indført i Danmark indtil videre, selvom søgegiganten vil udbrede kravet til flere regioner.

Amerikanske it-giganter som Google, Facebook og Netflix har alle indført et vaccinekrav blandt medarbejderne, hvis de vil møde ind på kontorerne.

Først på aftrækkeren med den nye politik var Google, hvor kravet indføres på alle USA-kontorerne.

Selvom det nye vaccinationskrav er kommet i stand fra søgegigantens hovedkontor, så er der endnu ikke tegn på, at samme tilgang vil gøre sig gældende i Danmark, selvom det hurtigt kan ændre sig, skriver Børsen.

"Det er alt for tidligt at sige noget om. Det er et tiltag, der bliver rullet ud i USA, og det vil også blive rullet ud andre steder i verden, men der er ikke taget stilling til hvor," siger Jesper Vangkilde, kommunikationschef for Google i Danmark, til Børsen.

I løbet af de kommende uger vil kravet træde i kraft i USA, hvorefter flere lande vil følge trop, lyder det.

Kommunikationschefen påpeger overfor mediet, at der er stor forskel på vaccinationsraterne i de amerikanske stater, hvor nogle er langt bagefter og samtidig er hårdt presset af pandemien sammenlignet med Danmark.

Det er blandt årsagerne til, at der ikke er taget stilling til kravet på de danske kontorer, da Danmark befinder sig i en hel anden situation med kontrol over pandemien og en effektiv vaccineudrulning.

Krav vil udvides til flere regioner

De seneste vaccinekrav fra it-giganterne kommer i kølvandet på stigende smittetal over det meste af USA som følge af den mere smitsomme Delta-variant. Navnlig er smittetallene høje i de stater, hvor der er lave vaccinationstal.

"Enhver, som kommer på arbejde hos os, skal vaccineres. Vi udruller denne politik i USA i de kommende uger og vil udvide til andre regioner i de kommende måneder," lød det tidligere på ugen fra Googles administrerende direktør, Sundar Pichai.

Google havde planer om en bred genåbning til september, men udvider nu også sin hjemmearbejdspolitik frem til 18. oktober. Google har omkring 140.000 medarbejdere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere