Artikel top billede

Bog: Bruger du dine 4.000 uger fornuftigt?

I den nye bog Four Thousand Weeks: Time and How to Use It opfordrer forfatteren os til at få det bedste ud af det faktum, at vi – uanset hvor meget vi måtte prøve – aldrig bliver i stand til at nå eller optimere alt her i livet.

4.000 uger er i runde tal så længe en gennemsnitlig person i den moderne vestlige verden har på sin vej fra vugge til krukke.

Men en stor del af tiden har vi reelt ikke selv kontrol over. Og meget af den resterende tid bruger vi på at bekymre os om, hvorvidt vi nu også har valgt præcis den partner eller det job, vi bliver allermest lykkelige af.

Vi bruger, kort sagt, kostbar tid på at bekymre os over, om vi bruger tiden rigtigt. Det er ikke specielt frugtbart, men til gengæld er det emnet for den nye bog Four Thousand Weeks: Time and How to Use It.

Her lægger forfatter Oliver Burkeman blandt andet ud med at konstatere, at selv om han og mange andre ambitiøse mennesker bruger årevis på at styre og optimere tid og opgaver, så når man bare aldrig rigtig i mål.

For des flere mails og opgaver, vi håndterer perfekt og effektivt, des flere kommer der bare væltende. Og er det virkelig sådan, man gerne vil bruge sin stærkt begrænsede levetid?

Derfor er en af de centrale pointer i Four Thousand Weeks: Time and How to Use It, at man løbende bør konfrontere sig selv med det faktum, at ens personlige tid er en stærkt begrænset størrelse.

Det er umuligt at nå eller optimere alt. Og des flere valg, vi stilles overfor, des vigtigere er det at prioritere det, man gerne vil nå.

Ligeledes melder forfatteren sig i det hastigt voksende antal stemmer, der er stærkt kritiske overfor sociale medier.

For selv om det er galt nok, at vi bruger (eller spilder!) enorme mængder tid på Facebook & Co., så er forbruget ikke kun begrænset til den tid, vi direkte bruger foran skærmen.

Et sted i bogen konstaterer forfatteren eksempelvis, at han i sin tid tænkte meget over, hvordan han skulle formulere helt perfekte Tweets, der rammende beskrev sin spæde søns nuttede opførsel. Endda i en grad, at han tit ikke var nærværende, når han faktisk var sammen med drengen.

I stedet foreslår han, at vi bliver bedre til reelt at bruge fritiden meningsfuldt. Enten sammen med familie og venner eller på at kaste sig over en hobby, man finder glæde og mening ved. Og det lyder jo egentlig meget fornuftigt.

Hør interview med forfatteren her eller læs mere på hans læs mere på hans hjemmeside.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere